Van Geel wacht niet lang op verlengen contract cultheld Manu

Elvis Manu was gisteren opnieuw de grote held bij Feyenoord. De naam van de aanvaller werd minutenlang door De Kuip gescandeerd nadat hi zeven minuten voor tijd de winnende treffer maakte in het Europese treffen met Standard Luik (2-1), de eerste winstpartij in Europa sinds 2006.

Het Algemeen Dagblad maakt vandaag dan ook niet geheel verrassend melding dat Martin van Geel niet lang meer zal wachten om het aflopende contract van de nieuwe cultheld te verlengen. Lang werd er getwijfeld of Manu wel voldoende in huis had om bij een topclub te slagen, maar onder Fred Rutten komt hij helemaal tot bloei.

''Ik zit gewoon in een heerlijke fase'', vond de buitenspeler zelf ook na afloop. ''Maar één zwaluw maakt nog geen zomer'', nuanceerde hij. ''We hebben die winnende treffer er echt uitgeperst. Het is heerlijk dat het dan toch lukt.''

Manu had genoeg kansen om de wedstrijd al eerder te beslissen. Drie honderd procent kansen werden gemist voordat hij de winnende maakte. ''Ik dacht al een paar keer eerder dan ik zou gaan scoren. Bij die eerste bal voor rust zag ik de keeper die bal uit de bovenhoek tikken. Daat schrok ik wel van, want die had ik moeten maken. En na rust hield hij de bal met meer geluk dan wijsheid tegen. Gelukkig kwam het toch nog goed.''