El Ahmadi: 'Geen betere dan Feyenoord-supporters'

El Ahmadi: 'Geen betere dan Feyenoord-supporters'

Na een avontuur in Dubai en een verblijf in de Engelse Premier League is Karim El Ahmadi terug in Rotterdam. De technische middenvelder maakt weer deel uit van Rotterdams trots en daar traint hij opnieuw onder Fred Rutten, die hem ooit bij FC Twente tot een betere speler maakte. In het magazine van de supportersvereniging, Hand in Hand spreekt El Ahmadi ondermeer over Rutten.

Ik zie veel dingen die bij hem nog steeds hetzelfde zijn. Hij gaat veel met de jonge jongens om, is continu bezig om ze scherp te houden, als een soort vaderfiguur. Hij heeft bewezen talenten beter te maken. Je merkt nu wel dat hij nog meer ervaring heeft opgedaan als trainer. Hij raakt niet snel in paniek. Na de matige resultaten krijgt hij niet de zenuwen. Jongere coaches zouden dat zeker wel doen.

Rutten zijn tactische visie en inzicht zijn zo goed, wat hij vooraf voorspelt komt vaak precies uit in een wedstrijd. Als je naar hem luistert, dan vormt jij je niet alleen als voetballer, maar ook qua mens. Hij heeft in de korte tijd bij Feyenoord al spelers beter gemaakt, zoals Elvis Manu. Dat heeft zeker te maken met de invloed van de trainer en zijn staf.

Of het niveau in Engeland veel hoger ligt dan in Nederland? Niet zo zeer qua niveau van voetbal, maar wel qua snelheid en spel. Je moet daar echt de hele wedstrijd opletten. Hier kom je er af en toe nog mee weg als je je man laat lopen, daar is dat dodelijk. Het daar 90 minuten lang gáán. Na een wedstrijd ben je helemaal leeg. De beleving is in Engeland ook erg mooi, maar nog altijd niet te verglijken met het Feyenoord-Legioen. Dat zeg ik niet om te 'pleasen', het is domweg de realiteit.

Feyenoord-supporters zijn zo geweldig, dat zal nooit veranderen. Ik heb bij andere clubs gespeeld en andere supporters meegemaakt, maar zoals het Legioen maak je nergens mee. Ik hoor dat trouwens ook terug van andere collega's die ooit bij Feyenoord hebben gespeeld. Feyenoord heeft gewoon de beste supporters.'

De geboren Marokkaan is naar Feyenoord gekomen om prijzen te winnen.'Ik heb twee bekerfinales gespeeld en allebei verloren. Het wordt nu wel eens tijd voor een prijs. Ik heb hier drie jaar getekend en wil absoluut met Feyenoord kampioen worden', besluit El Ahmadi.

Het gehele interview met El Ahmadi staat in Hand in Hand nummer 2 van dit seizoen te lezen.

Lees meer over
El Ahmadi Elvis Manu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties