Standard Luik als aangeschoten wild naar de Kuip

Standard Luik als aangeschoten wild naar de Kuip

Of ze bij Standard Luik morgenavond bang zijn voor Feyenoord? Ja, maar vooral voor de Europese wedstrijd in België, begin december. In Luik is het nu al duidelijk dat de supporters uit Rotterdam massaal plannen maken voor een bezoekje aan Sclessin. En omdat de harde kern van de Belgische club ook het etiket 'bloedfanatiek' verdient, zijn alle alarmbellen afgegaan in België.

Maar ook voor het treffen in de Kuip is het alarmfase 1. Voor Guy Luzon, de Israëlische coach van Standard, dreigt zelfs ontslag als het weer misgaat. Marc Dergryse is kritisch in zijn column in Het Laatste Nieuws. ,,Trainer Guy Luzon heeft nog héél veel werk te verrichten. Ik vraag me zelfs af of dit nog goed komt, want ik zie weinig progressie. De spelers doen maar wat.''

De oud-speler van PSV denkt dat Feyenoord in de Kuip de tegenstander nog dieper in de problemen kan duwen. ,,Ik vrees dat het tegen Feyenoord niet goed afloopt voor dit Standard. Enige voordeel: een punt is, na de overwinning op de eerste speeldag tegen HNK Rijeka, al voldoende. Maar de vraag is hoe Standard de nul zal houden, want de Kuip is toch iets anders dan het stadion van Waasland-Beveren.''

Voor Feyenoord is het ook nog eens goed nieuws dat de steunpilaren Mehdi Carcela en Mujangi Bia er door blessureleed niet bij zijn.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties