Mathijsen en Schaken gaan anoniem seizoen tegemoet

Mathijsen en Schaken gaan anoniem seizoen tegemoet

Joris Mathijsen (34) en aanvaller Ruben Schaken (33), beide grootverdieners, stevenen af op een anoniem seizoen in de Kuip. Fred Rutten wisselde dit seizoen veel in zijn opstelling, maar de oefenmeester heeft zijn puzzel opgelost en beide routiniers zijn de meest prominente slachtoffers.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag. Joris Mathijsen toonde in de eerste maanden van het seizoen aan dat de slijtage in rap tempo is ingezet. De verdediger mist snelheid en zijn voorkeur om achteruit te lopen gaat niet samen met de filosofie van Rutten, die liever verdedigers heeft die doordekken.

Bij Ruben Schaken ligt de degradatie nog gevoeliger. De aanvaller moest op de tv horen waarom hij gepasseerd was. Bilal Basacikoglu, die aanpassingsproblemen kent, krijgt de voorkeur op de bank en dat zegt eigenlijk alles al. De kans dat de buitenspeler ooit nog terugkeert in de basiself is klein, meent de ochtendkrant.

Tonny Vilhena en Jean-Paul Boëtius hoeven niets te vrezen. Rutten is zeer gecharmeerd van het talentvolle duo en beseft dat hun weg naar de top nog even bezaaid zal zijn met hobbels. Het vormdipje kost de spelers nu speelminuten, maar zij zijn blij met de aanpak van de oefenmeester.

Lees meer over
schaken Mathijsen Bilal Basacikoglu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties