Kuipers mailt KNVB over apengeluiden in Deventer

Colin Kazim-Richards beklaagde zich in de eerste helft van het duel met Go Ahead Eagles (0-4) bij scheidsrechter Björn Kuipers over apengeluiden in het thuisvak. De arbiter heeft inmiddels werk gemaakt van de racistische uitingen, zo meldt De Telegraaf hedenochtend.

De scheidsrechter zei zelf niets te hebben gehoord, maar hij maakte in de rust bij de veiligheidscoördinator melding van Kazim-Richards beklag. Daarnaast stuurde hij een e-mail naar de KNVB, die het voorval wellicht bij de onafhankelijke tuchtcommissie neerlegt.

De spits zelf wil geen stappen ondernemen. ''Het gaat nu om de overwinning van Feyenoord en om hoe goed we nu hebben gespeeld. Het moet niet om randzaken gaan. Ik ben 28 jaar, ik heb overal in Europa gespeeld en weet hoe ik met dit soort dingen moet omgaan. Maar als de voetbalbond of de scheidsrechter actie onderneemt, is dat prima wat mij betreft'', zei Kazim na afloop van de gewonnen wedstrijd.