''Geef mij maar de schuld, dat heb ik liever dan een jong talent''

''Geef mij maar de schuld, dat heb ik liever dan een jong talent''

Colin Kazim-Richards heeft na afloop van de 4-0 zege bij Go Ahead Eagles op vermakelijke wijze de pers te woord gestaan. De Feyenoord-spits wierp zich op als leider van de Rotterdammers.

'Dit is een enorme opluchting. Ik ben heel trots op de jongens', vertelde de maker van de fraaie 0-3 aan FOX Sports. 'We hadden vandaag écht wat te bewijzen. Ik was daarom júíst blij dat we weer tegen Go Ahead moesten. We hebben revanche genomen voor de bekeruitschakeling. Na woensdag was het heel zwaar. Daarom moesten we nu juist laten zien dat we een hecht team zijn. Op het veld gaan we voor elkaar door het vuur en de goals vieren we met elkaar. We kunnen ons seizoen nu herstarten.'

De aanvaller vindt het niet erg mikpunt te zijn. 'Ik heb graag de verantwoordelijkheid. Ik kan daarmee omgaan. Natuurlijk had ik meer moeten scoren, maar het is veel belangrijker dat we hebben gewonnen en vier keer hebben gescoord. Ik vind het zelfs niet erg dat wanneer we verliezen ik vervolgens de schuld krijg. Dat heb ik liever dan dat iemand van achttien het voor zijn kiezen krijgt. Ik ben 28, een van de meer ervaren jongens en vind het niet erg dat iedereen over me praat.'

Vervolgens ging Kazim-Richards met een knipoog in op de druk en kritiek waarmee hij geconfronteerd werd. 'Mijn zoon van drie zei woensdag nog tegen mij: "Papa, je hebt niet gescoord". Nu kan ik hem bij thuiskomst mijn goal laten zien. Dan gaat hij net zo juichen als ik. Al hoop ik ook gewoon intikkers te gaan maken. En het kan nog erger: mijn vrouw feliciteerde me niet eens, ze stuurde me alleen een berichtje: "Nog achttien goals te gaan". Jullie dachten dat de druk van de buitenwacht groot was, vanuit mijn gezin is het nog veel erger', besloot de spits, die niet in wilde gaan op 'de idioten en lafaards' die racistische kreten bezigden tijdens de wedstrijd.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties