Rutten begripvol en strijdbaar: 'Als je verliest dan ben je niets'

Rutten begripvol en strijdbaar: 'Als je verliest dan ben je niets'

De nederlaag tegen Go Ahead Eagles omschrijft trainer Fred Rutten als 'een mokerslag'. Dit seizoen krijgt de bekerwinnaar direct toegang tot de poulefase van de Europa League, maar het nationale toernooi dat traditiegetrouw met de finale in De Kuip eindigt, is nu al over voor de Stadionclub.

Rutten houdt echter hoop op een ommekeer. ''Als het team er moedeloos uit ziet, dan is het een heel ander verhaal. Het is wel iets om moedeloos van te worden, maar dat ben ik zeker niet'', aldus de coach tegenover RTV Rijnmond. ''Je ziet dat de spelers willen, maar het sprankje geluk wat je ook moet hebben ontbreekt. Ik zou me veel meer zorgen maken als wij lamlendig op het veld zouden staan en geen kansen creëren."

Op sociale media wordt de hashtag 'oprutten' al gebruikt. "Ik weet hoe de voetballerij in elkaar steekt. Daar loop ik ook niet voor weg. Als winnende trainer ben je de gevierde man, maar als je verliest dan ben je niets. Dat hoort bij dit vak en daar moet je normaal mee omgaan. Ik wil en ik moet strijdbaar zijn. Ik heb het geloof nog lang niet opgegeven."

[poll=165]

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties