Wisselend succes voor Europese opponenten

Feyenoord is dit seizoen in de Europa League gekoppeld aan Sevilla FC, Standard Luik en HNK Rijeka. Feyenoord.nl geeft gedurende de groepsfase wekelijks een update over de drie tegenstanders in groep G, met informatie over hun laatst gespeelde wedstrijd en de stand van zaken in de competitie.

Sevilla FC
Sevilla FC deed dit weekend uitstekende zaken in de Primera División. Drie dagen na de thuiszege op Feyenoord in de Europa League won de ploeg van trainer Unai Emery de uitwedstrijd tegen Cordoba met 1-3. Omdat Atletico Madrid niet verder kwam dan een gelijkspel klom Sevilla naar de tweede plaats op de ranglijst, met slechts twee punten achterstand op koploper FC Barcelona. Belangrijke man bij de Europa League-houder was aanvaller Carlos Bacca, die twee doelpunten voor zijn rekening nam en zijn totaal daarmee opvijzelde naar vier competitietreffers. Bacca staat momenteel tweede op de Spaanse topscorerslijst, met een treffer minder dan Cristiano Ronaldo.

Standard Luik
Standard Luik wist afgelopen weekend de midweekse Europese zege op HNK Rijeka een goed vervolg te geven. Op bezoek bij Waasland-Beveren won de ploeg zondag met 0-2. Daarmee wist Luik voor het eerst sinds 2 augustus weer een competitiewedstrijd te winnen en klom het naar de achtste plaats in de Belgische Pro League. Trainer Guy Luzon zag zijn ploeg in de tweede helft het verschil maken. Zeven minuten na rust bracht de Portugese verdediger Jorge Texeira zijn ploeg aan de leiding, waarna Paul M’Poku in de slotfase de wedstrijd besliste.

HNK Rijeka
Voor HNK Rijeka stond zondag de topper tegen Dinamo Zagreb op het programma. Een rechtstreeks gevecht om de koppositie in de Kroatische competitie, aangezien het puntenverschil vooraf slechts één punt bedroeg. Het duel eindigde uiteindelijk in het voordeel van Dinamo Zagreb, dat met een 1-2 overwinning uit het Kantrida stadion vertrok. De ploeg van trainer Matjaz Kek zag de achterstand daardoor oplopen naar vier punten, maar staat desondanks nog stevig op de tweede plaats.