Van Hanegem: 'Kazim is misschien wel sterker dan Pellè'

Van Hanegem: 'Kazim is misschien wel sterker dan Pellè'

Willem van Hanegem was gisteren aangenaam verrast door het spel van Feyenoord. Ook het clubicoon zag zijn club twee keer de lat raken in de eerste drie minuten en toen voelde hij de bui al hangen. Maar het veldspel geeft in ieder geval hoop.

''Laten we nu alleen geen hosanna gaan roepen, want het leverde slechts nul punten op. Wil je verder komen in deze competitie, da moet je nu niet tegen elkaar zeggen: goed gedaan!'' De Kromme was daarnaast niet onder de indruk van het spel van Luke Wilkshire en Ruben Schaken. De matige corners van Jens Toornstra verbaasde hem ook.

Van Hanegem is wel zó eerlijk om één speler positief uit te lichten. ''Kazim viel me mee. Ik heb hem bij Jong Feyenoord gezien en toen vond ik het niets. Beertje Colargol heb ik hem genoemd. Maar gisteren deed hij het aardig. Hij wint weinig kopduels, maar als de bal voor hem valt is hij sterk, misschien wel sterker dan Pellè, die natuurlijk een betere kopper was. Kazim voegt tien keer meer aan het team toe dan Te Vrede.''

Als Feyenoord dit spel vasthoudt komen de punten vanzelf. ''Het geluk voor Feyenoord is dat de onderlinge puntenverschillen ook dit jaar in de eredivisie niet groot zullen zijn. Eerste of tweede worden, dat lijkt me een te moeilijke opgave. Maar derde worden, dat kan nog.''

Lees meer over
Jens Toornstra Van Hanegem kazim
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties