Feyenoord A1 wint topper tegen PSV op Varkenoord

Feyenoord A1 heeft zaterdag een mooie overwinning geboekt op PSV A1 (3-1). Feyenoord A2 hoefde zich niet bovenmatig in te spannen tegen Hollandia A1 en zette een monsterzege neer (9-0). Feyenoord B1 was vijf maal trefzeker op bezoek bij Roda JC B1 (0-5). Feyenoord B2 verloor in de slotfase van FC Utrecht B2 (4-3). Feyenoord C1 won in de Rotterdamse stadsderby van Sparta C1 met 2-0. Feyenoord C2 was in de kraker tegen PSV C2, na een moeizame openingsfase alsnog de sterkste. Feyenoord D1 won in eigen huis van AFC D1.

DIK VERDIENDE ZEGE FEYENOORD A1 OP PSV A1

Feyenoord A1 heeft een mooie zege afgedwongen tegen PSV A1. De Rotterdammers deden dat ook nog eens met overtuigend spel. ‘We hebben dik verdiend gewonnen’, vond trainer Roy Makaay. ‘Ik heb de jongens mijn complimenten gegeven.’

Feyenoord A1 speelde negentig minuten lang dominant tegen PSV A1. Na iets meer dan twintig minuten werd het goede spel beloond met een voorsprong toen Bart Nieuwkoop de bal in het doel werkte (0-1). ‘Aanvallend speelden we goed’, vond Makaay.

Na de openingstreffer denderde Feyenoord A1 door. Jari Schuurman zette nog voor de rust de 2-0 op het scorebord en na de pauze zorgde Bram van Eijk dat het zelfs 3-0 werd. ‘We hebben het zelf afgedwongen’, zei Makaay, die zag dat zijn ploeg het tempo iets liet dalen na de 3-0. ‘De dingen die we op de training hebben geoefend, hebben we laten zien. Dit biedt heel veel vertrouwen.’

Pas vlak voor tijd was er een momentje van onoplettendheid in de achterhoede van de Rotterdammers, waardoor PSV iets terug kon doen (3-1). Makaay zat daar niet mee. ‘Ook verdedigend hebben we het goed gedaan, op dat ene momentje na.’

Woensdag gaat Feyenoord A1 in Nijmegen op bezoek bij NEC A1. ‘Dan moet de ploeg weer laten zien dat ze er staan’, stelde Makaay.

Feyenoord A1 - PSV A1 3-1
23’ 1-0 Bart Nieuwkoop
39’ 2-0 Jari Schuurman
51’ 3-0 Bram van Eijk
83’ 3-1

Opstelling Feyenoord A1: Miazek; Ulusoy (77’ El Baad), Van der Meer (76’ Van der Pijl), Verdonk, Gronsveld; Schuurman (60’ De Vos), Nieuwkoop, Slabbekoorn; Idrissi, Da Silva (81’ Van der Struijs) en Van Eijk (75’ Klooster).

EERSTE OVERWINNING VOOR FEYENOORD A2

Feyenoord A2 heeft de eerste overwinning in de competitie behaald. Op Varkenoord won de ploeg van trainer Jan Gösgens meteen met zeer overtuigende cijfers. Hollandia A1, dat voor de ontmoeting met de Rotterdammers acht tegendoelpunten had, moest negen goals incasseren: 9-0.

Al na 11 minuten was het raak voor Feyenoord A2 via Erwin Franse. Zo begonnen de Rotterdammers tot tevredenheid van Gösgens goed aan het duel met Hollandia A1. Jordy den Hoedt bracht vervolgens de tweede treffer op het scorebord en daarmee was de wedstrijd al deels gespeeld.

De enige kans die de bezoekers kregen, was te zien na een half uur spelen. Die werd gemist en uit de omschakeling werd Gerson Pisas gevaarlijk. De aanvaller werd echter door een verdediger van Hollandia onderuit gehaald. Voor de verdediger kwam daarmee een einde aan de wedstrijd, want hij kreeg zijn tweede gele kaart.

Met een man meer op het veld wisten de Feyenoorders zich wel raad. Er werd nog vijf keer gescoord door de Rotterdammers. ‘We bleven goed voetballen en we hebben het goed uitgespeeld’, sprak Gösgens tevreden.

Feyenoord A2 - Hollandia A1 9-0
11’ 1-0 Erwin Franse
16’ 2-0 Jordy den Hoedt
36’ 3-0 Gerson Pisas
43’ 4-0 Gustavo Hamer
52’ 5-0 Mo El Hankouri
59’ 6-0 Danny van Haaren
70’ 7-0 Mo El Hankouri (strafschop)
71’ 8-0 Danny van Haaren
​74’ 9-0 eigen doelpunt

Opstelling Feyenoord A2: Hagendijk; Kingsale, Koomen, Hammouti, Absalem; Van Haaren, Pisas (45’ El Hankouri), Hamer (59’ Korporaal); Den Hoedt (72’ Van der Putten), Franse en De Jesus (72’ Yalamoglu).

FEYENOORD B1 VERSLAAT RODA JC B1

Feyenoord B1 heeft de eerste overwinning van het seizoen behaald. De ploeg van trainer Cor Adriaanse pakte tegen Roda JC uit met vijf doelpunten en hoefde geen tegentreffers te incasseren. ‘Dit hadden we even nodig’, sprak Adriaanse.

Feyenoord B1 begon goed in Limburg goed aan de wedstrijd. Al na acht minuten opende Shurendo Janga uit een hoekshop van Salih Anez de score met een fraaie omhaal. Een paar minuten later maakte Rashaan Fernandes na een goede pass van Janga de 0-2. Het derde doelpunt van de Rotterdammers viel vlak na rust. Wederom stond Janga aan de basis, waarna Tarik Fagrach voor de afronding zorgde.

Toen Roda JC niet veel later met tien man kwam te staan, nadat een van de Limburgse spelers zijn tweede gele kaart had ontvangen, was de wedstrijd helemaal gespeeld. Ryan Tilborg (0-4) en Rashaan Fernandes (0-5) bepaalden de eindstand. ‘We hebben niet echt goed gespeeld, maar ik heb wel veel goede dingen gezien’, sprak Adriaanse. ‘We scoren vijf keer en aanvallend deden we het goed. Bij balverlies moeten we alleen nog beter opgesteld staan.’

Roda JC B1 - Feyenoord B1 0-5
8’ 0-1 Shurendo Janga
11’ 0-2 Rashaan Fernandes
43’ 0-3 Tarik Fagrach
78’ 0-4 Ryan Tilborg
79’ 0-5 Rashaan Fernandes

Opstelling Feyenoord B1: Ten Hove; Hempenius (70’ Elmensdorp), Smulders, Knoester, De Sterke; Roffelsen, Janga, Anez; Fernandes, Fagrach (65’ Van de Berg) en Chong (60’ Tilborg).

FEYENOORD B2 IN SLOTFASE ONDERUIT BIJ FC UTRECHT B2

Feyenoord B2 maakte op bezoek bij FC Utrecht B2 drie doelpunten, maar dat was zelfs niet genoeg om met één punt naar huis te gaan. De ploeg van trainer Marcel Koning incasseerde vlak voor tijd de vierde tegentreffer van de dag, allemaal gemaakt door één spits van de thuisploeg, en moest daardoor met lege handen terug naar Rotterdam.

Het eerste kwartier was Feyenoord B2 oppermachtig. In die fase kwamen de Rotterdammers via Mohamed Choukoud op voorsprong. Toen de gelijkmakker werd gemaakt, ebde het vertrouwen in een goede afloop echter een klein beetje weg bij de bezoekers en daarvoor profiteerde FC Utrecht. Na een half uur spelen werd het 2-1 voor de thuisploeg, waarna Cheick Toure op slag van rust nog wel weer gelijk maakte.

Ook de tweede helft speelde Feyenoord B2 veel op de helft van FC Utrecht. Via een lange bal, die niet goed werd verdedigd, kwamen de gastheren toch weer op voorsprong. Verrassend was dat de ploeg van Koning daarna meteen weer iets terugdeed via de net ingevallen Ronaldo Schippers (3-3), maar uiteindelijk kreeg de ploeg toch het deksel op de neus.

‘Dat had absoluut niet gehoeven’, vond Koning. ‘Verdedigend gaat het bij ons nog wel eens goed mis. Utrecht heeft een erg goede spits, die vier keer scoorde, maar wij gaan te vaak de fout in met hoge ballen. We scoren er dan wel drie, maar dat blijkt dan uiteindelijk te weinig.’

FC Utrecht B2 - Feyenoord B2 4-3
4’ 0-1 Mohamed Choukoud
16’ 1-1
28’ 2-1
39’ 2-2 Cheick Toure
52’ 3-2
59’ 3-3 Ronaldo Schippers
​77’ 4-3

Opstelling Feyenoord B2: Beukers; Reith, Van Wetten, Van der Pluijm, Malacia; Wehrman, Toure, Van Mullem (41’ De Roy van Zuydewijn); Bibuljica (41’ Kubilinskas), Vente, Choukoud (58’ Schippers).

FEYENOORD C1 WINT DERBY VAN SPARTA C1

Feyenoord C1 heeft de Rotterdamse derby gewonnen van Sparta C1 met 2-0. Beide doelpunten werden op Varkenoord gemaakt door spits Lion Kalentjev. Door de winst staat de ploeg van trainer Jeffrey Oost in de competitie nu op zes punten uit drie wedstrijden.

Vanaf de eerste minuten had Feyenoord C1 een groot veldoverwicht tegen Sparta C1. De thuisploeg verzilverde het goede veldspel al na twee minuten met een doelpunt van aanvaller Lion Kalentjev, die de bal binnenschoot na een goed uitgespeelde aanval. In het vervolg van de eerste helft combineerde Feyenoord er op los, maar werden de kansen gemist.

‘Daarmee gaven we Sparta nog de hoop en de energie om in de tweede helft terug te komen’, sprak Oost na afloop. De kans op de gelijkmaker kregen de bezoekers ook, maar Sparta verzuimde te scoren. Toen Feyenoord via Kalentjev, die de bal met een boog in de kruising schoot, de 2-0 maakte, was de wedstrijd gespeeld.

Feyenoord C1 - Sparta C1 2-0
2’ 1-0 Lion Kalentjev
40’ 2-0 Lion Kalentjev

Opstelling Feyenoord C1: Ghennem (35’ Korevaar); Geertruida (65’ Hall), Lewis (35’ Aslan), Smeulers, Loshi; Heijberg (56’ Reemst), Huijgen, Kokcu; Reboe (56’ Van Ewijk), Kalentjev en Amadin.

FEYENOORD C2 ZET VROEGE ACHTERSTAND RECHT TEGEN PSV C2

Feyenoord C2 heeft een mooie overwinning behaald op de leeftijdsgenoten van PSV. De ploeg van trainer Edwin de Graaf stond al snel op achterstand, maar legde daarna PSV de wil op. ‘We moeten volgende week scherper beginnen’, was het enige puntje van kritiek van De Graaf. ‘Vorige week begonnen we namelijk ook al slap.’

Feyenoord C2 kwam op Varkenoord al na zo’n twaalf minuten op achterstand. PSV begon feller aan het duel en bekroonde dat meteen met een doelpunt. De Graaf vond dat zijn ploeg scherper had moeten verdedigen. ‘Een van hun spelers passeerde drie man van ons in de breedte van het veld en gaf de bal daarna voor. Dat hadden we beter moeten verdedigen’, sprak de coach.

De Rotterdammers waren niet van de wijs door het vroege tegendoelpunt. Ze namen het initiatief, maar voor rust werd dat nog niet beloond met een doelpunt. Na de pauze moest het tempo daarom nog een stukje omhoog en daar zorgde de thuisploeg dan ook voor. ‘Het was eigenlijk wachten op een doelpunt’, vond De Graaf.

De gelijkmaker werd door invaller Toshio Lake uit een strafschop binnengeschoten. Daarna liep de thuisploeg nog uit naar een prima 3-1 overwinning. ‘We hebben goed voetbal gespeeld, mooi combinaties laten zien en veel strijd geleverd’, concludeerde De Graaf.

Feyenoord C2 - PSV C2 3-1
12’ 0-1
49’ 1-1 Toshio Lake (strafschop)
61’ 2-1 Wouter Burger
65’ 3-1 Crysencio Summerville

Opstelling Feyenoord C2: Van den Berg; Den Haan (59’ Hall), Rustfeld, Hoogenboom, Hartman; Gunduz, Yates (45’ De Mooij), Burger; Summerville, Doesburg (45’ Lake) en Azarkan (55’ El Karbachi).

DERDE ZEGE OP RIJ VOOR FEYENOORD D1

Feyenoord D1 heeft voor de derde keer op rij een overwinning behaald in de eerste divisie. Na AZ en FC Volendam lukte het ook het Amsterdamse AFC niet om de Rotterdammers punten af te snoepen, ook al hadden ze daar volgens trainer Gaston Taument misschien wel recht op: 5-3.

Feyenoord D1 begon tegen AFC nog met redelijk goed voetbal. De Rotterdammers stonden na zes minuten weliswaar op een 0-1 achterstand, maar dat werd na ruim een kwartier spelen in drie minuten tijd volledig rechtgezet. Via doelpunten van Tiago Cukur, Denso Kasius en een eigen doelpunt stond de thuisploeg ineens 3-1 voor.

‘Het ging gelijk op’, vond Taument. ‘AFC groef zich niet in, zoals veel amateurploegen dat doen als ze tegen Feyenoord spelen. Zij probeerden te voetballen en druk te zetten en dat deden ze goed. Op basis van de hele wedstrijd hadden ze zeker een punt verdiend.’

De tweede helft was er op Varkenoord een heel ander Feyenoord D1 te zien. De thuisploeg speelde slap en er werden nauwelijks nog kansen gecreëerd. ‘De tweede helft zakten we door de ondergrens’, sprak Taument. ‘Het werd alleen maar minder en minder. Het is in ieder geval een goed leermoment voor als we tegen ploegen spelen die ons onder druk zetten.’

Feyenoord D1 - AFC D1 5-3
6’ 0-1
15’ 1-1 Tiago Cukur
16’ 2-1 Denso Kasius
17’ 3-1 eigen doelpunt
30’ 3-2
47’ 4-2 Zenya Deurloo
60’ 5-2 Tom Brugma
60’ 5-3

Opstelling Feyenoord D1: Sikanic; Brugman, Valk (43’ Tel), Bogarde, Esajas; Zitman, Kramer (43’ Deurloo), Omgba (43’ Troost); Kasius (50’ Lopes Oliveira), Cukur en Van der Zeeuw.