Politiek overwegend positief over steun aan vernieuwd stadion

Politiek overwegend positief over steun aan vernieuwd stadion

Volgende week hervat de politiek in Rotterdam de discussie over de stadionplannen bij Feyenoord. De gemeenteraad staat overwegend positief tegenover een financiële bijdrage aan een vernieuwd onderkomen voor de club.

De initiatiefnemers hopen dat de stad Rotterdam voor 35 miljoen euro aan aandelen gaat inkopen om te participeren in het project. Het CDA en Leefbaar Rotterdam lijken dat aan te durven. 'Zoals de ontwikkelingen nu gaan, zie ik niet in waarom we geen bijdrage zouden willen leveren', zegt Danielle Knieriem (CDA). Luuk Wilson (Leefbaar): 'We zijn positief gestemd over zowel de ontwikkeling van het stadion als een bijdrage van de stad.'

De PvdA is ook niet in haar houding veranderd. 'Wij waren in een eerder stadium vóór. Onze houding is dat we het stadion mede mogelijk willen maken, al voel ik meer voor een lening dan een aandeel.' De SP wacht op een concreet voorstel, maar: 'Een constructie waarbij de stad aandelen neemt, is zeker denkbaar.' D66 wil nog luid en duidelijk horen wat de stad terugkrijgt voor de bijdrage.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties