''Ik kon niet scoren in De Kuip, wissel voelde als bevrijding''

''Ik kon niet scoren in De Kuip, wissel voelde als bevrijding''

Elvis Manu maakte vorig jaar als huurling bij Cambuur Leeuwarden indruk. Er was echter één wedstrijd waarin de anvaller totaal niet in het stuk voorkwam bij de Friezen. De uitwedstrijd tegen zijn Feyenoord. Hij wilde eigenlijk niet scoren in De Kuip, geeft hij nu toe in Voetbal International.

‘Feyenoord-uit. Rare wedstrijd als je speler bent van Feyenoord en je in De Kuip tegen je eigen club moet spelen. De laatste wedstrijd van vorig seizoen moesten we met Cambuur naar De Kuip. Ik had er wel zin in, maar ineens kreeg ik een grote kans. Iets in me haperde, niet bewust, maar daarna dacht ik wel na. Moest ik, speler van Feyenoord, tegen mijn eigen club scoren?

'De kans bestond dat ze zich dan niet zouden plaatsen voor de voorronden van de Champions League. Dát wilde ik niet op mijn geweten hebben, al wilde ik ook Cambuur niet tekort doen. Ik zat met mijn gedachten overal en nergens, behalve bij de wedstrijd. De trainer kon niet anders dan me wisselen. Voelde als een bevrijding, zeker toen ik vervolgens langs de lijn naar de tunnel liep en de mensen mijn naam scandeerden. Voor iedereen was dit het beste.’

Lees meer over
Manu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties