Kazim: 'Ik vind het jammer dat ik nu pas bij Feyenoord speel'

Kazim: 'Ik vind het jammer dat ik nu pas bij Feyenoord speel'

Colin Kazim-Richards vormde zaterdagavond het enige lichtpuntje van Feyenoord. Noodgedwongen blijft hij voorlopig invaller. De vraag wordt voor de zekerheid gesteld, want bij zijn vorige clubs belandde Colin Kazim-Richards op verschillende posities in de voorhoede. Dus: Ben je nou een vleugelaanvaller of speel je het liefst in het centrum van de aanval? ”I’m a striker”, luidt het duidelijk antwoord van de Engels-Turkse spits van Feyenoord.

”Ik hoef bij Feyenoord geen gaten op te vullen. Voorheen werd vaak aan me gevraagd of ik hier of daar wilde spelen, omdat andere spelers wegvielen”, zegt Kazim-Richards. ”Dat is mijn grote probleem geweest. Een man die goed is in honderd dingen, kan niet uitblinken in één ding. In de voetbalwereld kun je verdwalen in multifunctionaliteit. Ik kwam op rechts, links en op ’10’ te spelen, terwijl ik een echte spits ben. Bij Feyenoord krijg ik de kans die rol te vervullen, daar hoef ik me geen zorgen meer over te maken.”

Over het sportieve vlak is hij erg te spreken. ”De trainingen zijn afgestemd op wat de spelers voor hun specifieke positie nodig hebben. Ik vind het jammer dat ik nu pas bij deze club terecht ben gekomen. Ook al ben ik al 28 jaar, ik heb nu al heel veel geleerd. Het is dus een goede start, maar ik ben natuurlijk wel over de zeik dat we hebben verloren. Iedereen is terecht boos en teleurgesteld, maar men moet ook weten dat dit slechts een kleine hobbel is op onze weg.”

Lees meer over
kazim
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties