Jubileum archivaris Feyenoord: 'We gaan door tot het eind'

Jubileum archivaris Feyenoord: 'We gaan door tot het eind'

Henk van der Stoep, de archivaris van sportclub Feyenoord, is vrijdag precies vijftig jaar als vrijwilliger aan Feyenoord verbonden. Om dit te vieren kon Van der Stoep vanmiddag aan tafel schuiven met onder andere Feyenoords algemeen directeur Eric Gudde, hoofd jeugdopleiding Damien Hertog, Sportclub-voorzitter Wim Voots en jeugdtrainers Cor Adriaanse en Gaston Taument voor een uitgebreide lunch.

"De afgelopen vijftig jaar heb ik me met ongelooflijk veel plezier onbezoldigd ingezet voor Feyenoord. Ik heb daarbij altijd één belang voorop gezet: dat van de club", legt de vrijwilliger uit. "Ik voel me een beetje een cultuurbewaker van Feyenoord." Van der Stoep verzamelt al 22 jaar alle artikelen, boeken, tijdschriften en andere uitgaves die over Feyenoord verschijnen. De overige 28 jaar verrichte hij vrijwilligerswerk als jeugdleider, lid van de Ballotagecomissie, lid van de Jeugdcommissie, redacteur van het Infomagazine en corrector van het clubblad.

Algemeen directeur Eric Gudde overhandigde Van der stoep in de kantine van Varkenoord bloemen en een cadeau. Daarnaast had hij nog een paar mooie woorden voor de vrijwilliger, die al sinds 1944 lid is van Feyenoord. "Ik zie u als een oer-vrijwilliger van deze club, voor wie er maar één ding telde: Feyenoord", sprak Gudde de archivaris toe.

Dat Van der Stoep nu al 50 jaar als vrijwilliger aan het werk is voor Feyenoord, betekent niet dat hij binnenkort stopt met zijn diensten. De archivaris beleeft nog steeds veel plezier met zijn werk. "We gaan door tot het eind", verzekerde Van der Stoep..

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties