Feyenoord geeft kleine negen miljoen euro uit

Feyenoord geeft kleine negen miljoen euro uit

De penningmeester van Feyenoord kan de balans na een bewogen transferperiode opmaken. In De Kuip staat er in ieder geval een dikke zwarte plus achter het resultaat van deze zomer.

De Rotterdammers haalden met de verkoop van Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daryl Janmaat en Graziano Pellè ruim 33,5 miljoen euro binnen, berekende De Telegraaf. Dat betekent overigens niet dat al dat geld al op de rekening van Feyenoord staat. De betalingen worden over termijnen uitgesmeerd of zijn verwerkt in bepaalde bonussen.

Sinds jaren mocht technisch directeur Martin van Geel ook daadwerkelijk een deel van de inkomsten herinvesteren. Hij gaf uiteindelijk slechts 25 procent van het geld weer uit: 8,7 miljoen voor vijf spelers. Bilal Basacigoglu (3,5 miljoen euro), Jens Toornstra (3,5 miljoen), Colin Richards (gehuurd), Karim el Ahmadi (7 ton) en Kenneth Vermeer (1 miljoen euro).

Lees meer over
Kenneth Vermeer Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties