Koster had twijfels over selecteren Boetius bij Jong Oranje

Koster had twijfels over selecteren Boetius bij Jong Oranje

Dat Jean-Paul Boëtius is opgeroepen voor de laatste EK-kwalificatieduels van Jong Oranje was geen uitgemaakte zaak. Bondscoach Adrie Koster had zo zijn bedenkingen over de aanvaller van Feyenoord. ”Er zijn inderdaad twijfels geweest, want hij is niet bepaald in topvorm”, zei de keuzeheer vandaag tijdens de bekendmaking van zijn groep voor de wedstrijden tegen Georgië en Slowakije. ”Toch heb ik hem geselecteerd, omdat hij beslissend kan zijn met zijn acties en een speler voor de toekomst is.”

Bij Feyenoord lukt het Boëtius nauwelijks om uit zijn vormdip te komen. Trainer Fred Rutten haalde hem regelmatig vroegtijdig naar de kant en zette de linksbuiten tegen FC Utrecht zelfs vanaf het begin op de reservebank.

De oefenmeester van de Rotterdammers had na de Europe Leaguezege op Zorya Luhansk contact met Koster over een van zijn andere pupillen. In goed overleg besloten de twee coaches dat het beter is om Terence Kongolo niet aan de selectie van Jong Oranje toe te voegen. Liesklachten, luidde de uitleg van Koster.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties