Kongolo baalt van eigen spel: 'Ik verdien Oranje nu niet'

Kongolo baalt van eigen spel: 'Ik verdien Oranje nu niet'

Terence Kongolo stond de pers gisteren niet breed glimlachend te woord. Tuurlijk, de verdediger van Feyenoord was blij met de 4-3 ontsnapping tegen Zorya Luhansk, maar hij baalde toch echt vooral van zijn eigen spel. Dat vertelt het talent tegenover Metro.

”Ik kwam totaal niet in mijn spel, ik heb zéker geen voldoende gescoord. Vooral in de passing was ik erg zwak.” Kongolo heeft dit seizoen wel vaker ontevreden op zijn prestaties teruggeblikt. ”Het komt vast wel weer, maar tot nu toe heb ik nog geen enkele keer mijn eigen wedstrijd gespeeld.”

Guus Hiddink heeft de WK-ganger zelfs gepasseerd in de selectie voor het Nederlands elftal. Hij zette Kongolo terug naar Jong Oranje. ”Een plek in de WK-selectie is geen garantie dat ik nu weer bij de selectie zou zitten. Ik moet het natuurlijk wel verdienen en dat is niet het geval. Aan mijn fitheid en uithoudingsvermogen moet nog gewerkt worden. Nee, dat heeft niets met mijn korte vakantie na het WK te maken. Het gaat op dat gebied al iets beter. Eerst kreeg ik in de zestigste minuut kramp, inmiddels houd ik het langer vol. Nu moet ik mijn spel zien te verbeteren, want ik heb nog helemaal niets laten zien.”

Lees meer over
Kongolo
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties