Mathijsen niet blij: 'Ik schaam me kapot'

Mathijsen niet blij: 'Ik schaam me kapot'

Joris Mathijsen beleefde donderdagavond een wedstrijd van extremen. Achteraf kon hij daardoor geen blijdschap voelen voor de overwinning van Feyenoord.

"Dit is een wedstrijd die je nooit meer wilt meemaken. Je gaat bijna af als een gieter en dan win je in de laatste minuut. En nu is iedereen blij", verzucht Mathijsen tegen NU.nl na de 4-3 overwinning van Feyenoord op Zorja Luhansk.

"Misschien is dit een hele tragische dag in de geschiedenis van de club. We hebben de poulefase van de Europa League gehaald. Dit was ongelooflijk."

Publiek

Feyenoord gaf een comfortabele 3-0 voorsprong in de tweede helft uit handen en liet de bezoekers uit Oekraïne terugkomen tot 3-3. De dreigende uitschakeling leidde tot een golf van verontwaardiging in het stadion en het 'schaam je dood' rolde van de tribunes.

"En ik schaamde me ook kapot", vertelt 34-jarige verdediger. "Op dat moment na was het publiek fantastisch. Ze hebben echt achter ons gestaan, ook bij de 3-3. Je wordt er dan doorheen gesleept."

"Ik denk niet dat dit in de geschiedenis van het Europese voetbal veel vaker is voorgekomen. Een 3-0 voorsprong hoor je niet weg te geven, maar door gemakzucht laat je de tegenstander geloven in meer. Ik zit vol met gevoelens die ik niet eerder heb meegemaakt."

Gerust slapen doet Mathijsen vooralsnog niet. "Ik heb geen gevoel van opluchting. Misschien komt dat nog, maar ik ben absoluut niet blij. Dit heb ik nooit meegemaakt. Misschien is het nog die schaamte."

"Ik had er niet aan moeten denken dat het 3-3 was gebleven, dan had ik niet willen weten wat hier was gebeurd."

Lees meer over
Mathijsen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties