Robben blij: 'Ze hebben transfers zelf afgedwongen'

Robben blij: 'Ze hebben transfers zelf afgedwongen'

Arjen Robben genoot tijdens het meest recente WK in Brazilië van de ontwikkeling van collega-internationals Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daryl Janmaat. De drie verdedigers verdienden afgelopen zomer een mooie transfer en lieten Feyenoord achter zich.

"Ik heb er bij het Nederlands elftal van genoten om op een natuurlijke manier – en niet als een geforceerde leider – bezig te zijn met jongere spelers. Door tips te geven, teamgeest te creëren en mijn eigen gedrevenheid over te brengen", vertelt Robben aan De Telegraaf. De vleugelspeler van Bayern München, momenteel één van de beste spelers van de wereld en genomineerd voor de titel Europees voetballer van het jaar, is vice-aanvoerder van Oranje.

"Hun ontwikkeling maakte me oprecht blij. Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daryl Janmaat hebben hun schitterende transfers echter helemaal zelf afgedwongen", voegt Robben daaraan toe. De Vrij verkaste naar SS Lazio, Martins Indi speelt nu voor FC Porto en Janmaat maakte de stap naar Newcastle United.

Lees meer over
Robben
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties