Basacikoglu gretig: 'Moet me als invaller bewijzen'

Basacikoglu gretig: 'Moet me als invaller bewijzen'

'Tegen de top aan spelen is wat anders dan in die top voetballen.' Dat is de omschrijving die trainer Fred Rutten geeft aan de situatie waarin Bilal Basacikoglu zit. Zorgen maakt de coach zich echter niet over zijn pupil.

Tegen Zorya lijkt Bilal het als invaller te moeten gaan doen. Daar heeft de speler zelf geen problemen mee, vertelt hij aan Metro. 'Ik wil me dan gelijk bewijzen en met een assist of doelpunt van waarde zijn voor het team. Het gevaar is dat ik dan te ver naar voren ga spelen, terwijl bijvoorbeeld FC Utrecht juist op de counter loerde. Balverlies kan dan dodelijk zijn. Bovendien is de wedstrijd al in volle gang dus het niveau ligt hoog, terwijl ik als invaller nog in mijn ritme moet komen.”

Uitleg over zijn plek op de bank kreeg hij niet. 'Hij zal zijn redenen wel hebben, shit happens. Ja, natuurlijk ben ik teleurgesteld. Dat lijkt me niet meer dan logisch. Maar het komt wel goed. In de groep heb ik gelijk mijn draai gevonden, alleen op het veld moet het beter. Dat komt vanzelf. Ik ben hier pas net en mijn nieuwe medespelers weten nog niet precies wat mijn sterke punten zijn. De afgelopen drie jaar speelde ik bij Heerenveen en dan weet op een gegeven moment iedereen van elkaar wat hij wel en niet kan. Bij Feyenoord heeft iedereen zijn eigen manier van aanvallen. De een is goed ín de bal, de ander is beter in de diepte. Dat moeten we goed op elkaar af zien te stemmen op de trainingen. Daar heb ik alle vertrouwen in.'

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties