Column: 'Suffe' selectie heeft een Guidetti juist nodig

Column: 'Suffe' selectie heeft een Guidetti juist nodig

Na zijn vertrek uit de Kuip blijft de naam Guidetti bij elke transferperiode rondzingen. Tijdens deze periode zelfs meer dan ooit, de ene dag wordt de transfer nog zo goed als definitief beschouwd, de volgende dag wordt dit weer net zo makkelijk naar het rijk der fabelen verwezen.

Guidetti is niet fit genoeg, eist een te fors salaris of City blijft vasthouden aan een te hoge transfersom. Dat van dat hoge salaris, twee miljoen euro per, jaar heb ik overigens nooit van hem zelf gehoord, maar goed. Geruchten worden wel vaker als waarheid aangenomen, zeker als het goed uitkomt!

Toch elke keer als de geruchten oplaaien maakt mijn hart een sprongetje van geluk, zou het dan toch? Guidetti, de man die op 19-jarige leeftijd naar de Kuip kwam en iedereen liet geloven dat het mogelijk was om met deze ploeg kampioen te worden. Een speler die in no-time uitgroeide tot een publiekslieveling.

Guidetti . Aanjager, winnaar, patser, zanger, supporter, mafkees, sloper van het addergebroed, doelpuntenmaker terug in de Kuip…in een Feyenoord-shirt! Dit elftal schreeuwt om een type Guidetti , een speler die de boel opzweept, het geloof terugbrengt, een gezonde dosis bluf uitstraalt want wees eerlijk, dat is wat er echt ontbreekt aan dit elftal. Leuke spelers, de een wat talentvoller dan de ander, maar god oh god, wat een suf stelletje bij elkaar. Niemand die uitstraalt: ‘Hé wij zijn Feyenoord, kom op eens dan!’ En dat is wat Fredje zo graag wil zien, over grijze trainers gesproken.

Dit weekend was het weer zover, Feyenoord (Van Geel) gaf aan definitief af te zien van Guidetti. Er waren teveel twijfel over zijn fysieke gesteldheid. Dat kan, Guidetti heeft nu eenmaal een verleden op medisch gebied maar vooral…waarom verdomme nu pas? Als Guidetti echt niet fit is en Feyenoord zou dat als geen ander kunnen weten, waarom dan toch constant die belangstelling voor Guidetti?

Is dat omdat van Geel een voorliefde heeft voor niet fitte spelers? Van Geel die in elk interview zegt dat de deur voor Guidetti altijd op een kier staat, dat hij op een lijstje (maar wie niet?) staat en dat hij een interessante optie is voor de spitspositie bij Feyenoord. Waarom dan na 47 mislukte pogingen bij City afhaken, omdat je twijfelt?

Is als twee jaar achter de vrouw van je leven aanlopen en dan als ze bijna toehapt zeggen dat je twijfelt of ze wel de geschikte vrouw voor je is? Flikker toch op joh! Guidetti traint volop mee bij City, scoort als een malle op de training en wordt gewoon opgeroepen voor Zweden -21. En natuurlijk heeft Guidetti twee jaar nauwelijks op niveau gespeeld maar noem één speler uit de eredivisie die wel bij City in de basis zou staan.

Ik hoop echt uit de grond van mijn hart dat dit hoort bij het spel van Van Geel om Guidetti tegen de juiste prijs en voorwaarden alsnog binnen te halen. Ik acht van Geel, die ik echt hoog heb/had zitten als TD, er echt toe in staat want hoewel die de laatste weken veel kritiek krijgt, achterlijk is ‘ie zeker niet.

Maar, eerlijk, de kans is vele malen groter dat Guidetti en Feyenoord hun relatie op afstand definitief beëindigen. De tweets - handig of niet- die Guidetti zondag de ether inslingerde zullen daar waarschijnlijk ook geen goed aan doen. Het straalde frustratie uit, teleurstelling over waarschijnlijk stukgelopen onderhandelingen. Gelukkig was ook te lezen dat Guidetti nog steeds gevoel heeft bij Feyenoord en zich dolgraag weer wilde bewijzen in de Kuip.

Ik had het zo graag gezien: Guidetti terug in de Kuip. Helaas, we zullen het moeten doen met Te Vrede, Kazim of wie weet? ‘We’ hebben nog een paar dagen.

@FRGerardo

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties