Te Vrede: 'Na zo'n eerste helft moet je de lijn doortrekken'

Mitchell te Vrede wist vanmiddag opnieuw het net te vinden. De aanvaller wist de 1-0 op zijn naam de zetten via een kopbal, maar het bleek niet genoeg te zijn. De aanvaller weet de afgelopen vijf wedstrijd, vijf maal te scoren, Ondaks dat baalt de aanvaller van de wedstrijd tegen FC Utrecht. ‚Dit is doodzonde’, zegt de spits tegenover RTV Rijnmond.

'De eerste helft deden we het goed. De bal ging lekker rond en FC Utrecht had er geen antwoord op’, zegt hij. Uiteindelijk wist de club uit Utrecht vlak voor het rustsignaal de gelijkmaker te maken. 'Je mag het dan in de eerste helft nooit op zo’n manier weggeven. Je moet gewoon met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in gaan. In de tweede helft gingen we allemaal andere dingen doen, dat mag niet’, aldus Te Vrede. 'Ik heb geen verklaring voor de tweede helft. Na zo’n eerste helft moet je doortrekken, dat is doodzonde.

Het doelpunt van Te Vrede deed verslaggever Jan Dirk Stouten denken aan het doelpunt van Robin van Persie op het WK voetbal. Te Vrede is het daar mee eens. 'Ik wipte de bal met mijn hoofd, nadat Clasie de bal perfect had neergelegd. De treffer van Van Persie was natuurlijk wel van een ander niveau, maar hij zat er goed in.’ Ondanks dat de spits blijft scoren, blijven geruchten over een andere spits komen. Te Vrede trekt zich daar niets van aan. 'Ik probeer mij van die verhalen af te sluiten. Ik train beter, en het gaat allemaal beter. Ik word sterker en maak mij goaltjes. Iedereen kan wel vragen naar een meevoetballende spits, maar als hij niet scoort, heb je er ook niets aan.’