FC Utrecht ruikt kansen tegen 'vermoeid' Feyenoord

FC Utrecht ruikt kansen tegen 'vermoeid' Feyenoord

Het 'vernieuwde' FC Utrecht gaat zondag op bezoek bij Feyenoord. De ploeg van trainer Robbie Alflen vaart dit seizoen een andere, inmiddels veelbesproken koers. De eerste resultaten van die omslag worden langzaamaan duidelijk in de Domstad.

Alflen wijst vrijdag naar de statistieken van de Eredivisie. Daaruit blijkt dat in de eerste twee speelronden FC Utrecht van alle clubs op het hoogste niveau het meeste balbezit heeft: 61 procent. "We geven onze tegenstanders weinig tijd om de bal rond te laten gaan", zegt Alflen op de officiële website van FC Utrecht. "Door snel druk te zetten willen wij zo snel mogelijk de bal veroveren, als we die niet hebben. Dat verklaart waarom wij een hoog percentage balbezit hebben."

Vooralsnog zijn de resultaten van FC Utrecht wisselend te noemen. Op bezoek bij PEC Zwolle draaide het nog niet zoals gehoopt, tegen Willem II sleepte een daadkrachtig FC Utrecht wel drie punten uit het vuur. "Dat het tegen Willem II beter ging dan tegen PEC Zwolle heeft ook met een stukje ritme te maken. Je komt in zo'n ritme door wedstrijden te spelen", aldus Alflen op het digitale thuis van FC Utrecht.

In Feyenoord treft FC Utrecht zondag een tegenstander die een Europese reis in de benen heeft. De Rotterdammers speelden donderdag nog een Europa League-wedstrijd Kiev tegen FC Zorya Lugansk. "Dat soort reisjes zijn erg vermoeiend. Of het een voordeel voor ons is, dat we Feyenoord na een Europese uitwedstrijd treffen? Nou, het is in elk geval geen nadeel", stelt de Utrecht-coach.

"Feyenoord is een ploeg die écht speelt voor de punten. Voor ons is het zaak dat we ons eigen ding doen. Dicht bij onze eigen speelstijl blijven, met daarin natuurlijk wel wat nuances", aldus Alflen, die weet hoe het is om in de Kuip te spelen. "Als speler heb ik bij uitwedstrijden in de Kuip goede resultaten geboekt. Als Utrechter gaat er niets boven spelen in Stadion Galgenwaard, maar ook De Kuip is een prachtig stadion om in te spelen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties