'Blessures hebben een grote invloed gehad op mijn carriere'

'Blessures hebben een grote invloed gehad op mijn carriere'

Tim Vincken was bij Feyenoord een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding. In mei 2005 debuteerde hij in Feyenoord één en hij maakte die zomer nog deel uit van Jong Oranje tijdens het WK voor spelers tot twintig jaar in Nederland. In het seizoen 2006/2007 speelde hij onder trainer Erwin Koeman 23 wedstrijden in het eerste. Iedereen wist het zeker: die Vincken ging een gouden toekomst tegemoet.

Die grote belofte kon hij echter nooit waarmaken. Sterker nog, hij zit nu zonder club. 'Ik raakte geblesseerd aan mijn hamstring en viel toen van de ene in de andere blessure. Dit was ontzettend frustrerend, omdat ik daarvoor gewoon goed speelde. Uiteindelijk speelde ik twee jaar lang geen enkele wedstrijd. Funest voor een jonge speler. Die blessures hebben een grote invloed gehad op mijn carrière. Het is de hoofdreden waardoor ik niet de volgende stap heb kunnen maken.'

Erwin Koeman, nu assistent van broer Ronald bij Southampton, over de buitenspeler. 'Tim was een ongelooflijk talent, was 'vingervlug' met de bal. Romeo Castelen was bij Feyenoord de eerste man. Maar Tim had iets speciaals over zich en was een ouderwetse rechtsbuiten: een aanvaller met een goede voorzet en veel snelheid', reageert de oud-Feyenoordtrainer tegenover Helden Online.

Lees meer over
Vincken
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties