'We willen gewoon Feyenoord zien'

'We willen gewoon Feyenoord zien'

Met twee vrienden vertrekt Remco Ravenhorst vandaag naar Kiev in Oekraïne. Net als nog zo'n vijftig andere Feyenoorders, gokt hij. Over de wedstrijd tegen Zorja Loehansk morgenavond in het door oorlog verscheurde land was veel te doen. Ook na de vliegtuigramp met MH17. Na het afwegen van alle mitsen en maren gaf één simpele wens voor Ravenhorst echter de doorslag: 'We willen gewoon Feyenoord zien.'

Waar na een loting voor een Europese wedstrijd Feyenoord-supporters gewoonlijk websites afspeuren naar de beste tickets, werd nu hele andere informatie gezocht. 'Nog nooit was het aspect veiligheid zo belangrijk bij de afweging of ik wel of niet nar een buitenlandse wedstrijd zou gaan,' zegt Ravenhorst.

Als Loehansk in eigen stadion had gespeeld, was de Feyenoord-fan niet gegaan. 'Dat is oorlogsgebied.' Maar toen de UEFA besloot de wedstrijd naar Kiev te verplaatsen, verdiepte hij zich in de situatie daar. ‘Uiteindelijk heb ik voor mijzelf besloten dat ik kon gaan.' Hij bevindt zich morgen in goed gezelschap. Timmermans, die de selectie op de hoogte bracht van de situatie zit ook op de tribune.

Ravenhorst: 'De vrees is dat onze spelers afgeleid zijn door alles wat er speelt. Maar denk eens aan de club Loehansk. Die hebben pas echt wat aan hun hoofd.' Voor de aanhang van Feyenoord wordt morgen een vak vrijgehouden, zo meldt de club. Kosten voor een kaartje aan de poort: nog geen 2,50 euro.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties