Mulder houdt Hahn op de bank: 'Zit lekker in mijn vel'

Mulder houdt Hahn op de bank: 'Zit lekker in mijn vel'

Met Warner Hahn kreeg Erwin Mulder er deze zomer bij Feyenoord een geduchte concurrent bij. Hahn was eerste keeper van Jong Oranje en maakte indruk bij FC Dordrecht, waarmee hij promoveerde naar de Eredivisie. Toch is niet hij, maar Mulder 'gewoon' eerste keeper. Hij staat onder de lat als Feyenoord donderdag in Oekraïne gaat strijden om een plek in de Europa League-groepsfase. "Dat wil ik nu eindelijk halen."

Het is drie jaar geleden dat Erwin Mulder (25) de vaste eerste keeper van Feyenoord werd. Op echt grote fouten is hij sindsdien zelden te betrappen geweest, maar toch waren er twijfels. Zou hij overeind blijven in de strijd met Warner Hahn, het talent van FC Dordrecht en Jong Oranje? Feyenoord haalde Hahn transfervrij binnen en de jeugdinternational mocht met de drie jaar oudere Mulder gaan uitvechten wie eerste keeper zou worden.

Die strijd is voorlopig overtuigend gewonnen door Mulder. Hoewel Feyenoord dit seizoen nog niet heeft weten te overtuigen, lijkt de positie van de doelman niet ter discussie te staan. Mulder is blij met het vertrouwen dat hij krijgt van Fred Rutten, de nieuwe coach. "Er kwam deze zomer een nieuwe trainer en ook een nieuwe keeper. Dan weet je dat je aan de bak moet", zegt hij tegen FCUpdate.nl. Een gesprek met Rutten, waarin de coach aangaf dat Mulder zijn eerste keeper was, is er niet geweest. "Maar toen ik aan het eind van de voorbereiding in de basis stond tegen Real Sociedad, wist ik wel dat ik het seizoen zou starten als eerste keeper. Ik voel veel vertrouwen van de trainer, hij is veel met me bezig. Dat doe je niet, als je het niet in iemand ziet zitten."

Mulder denkt dat de komst van een nieuwe concurrent goed is voor hem. "Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn, ik ga niet voor niets mijn vierde seizoen in als eerste keeper. Maar het is belangrijk dat ik me blijf doorontwikkelen, ik moet stappen blijven maken. Dat lukt aardig, denk ik. Ik zit lekker in mijn vel en denk dat ik dit seizoen voorlopig redelijk tot goed sta te keepen. Maar het kan altijd beter, daar ben ik me bewust van."

Eén van de manieren om beter te worden, is ervaring opdoen op een hoog niveau. Om die reden is het voor hem, en voor de hele ploeg, belangrijk om de groepsfase van de Europa League te halen. En dus moet er in de laatste voorronde gewonnen worden van Zorja Loehansk, weet de keeper. "Zoals ik al zei, is dit mijn vierde seizoen als eerste keeper van Feyenoord. De afgelopen jaren is het niet gelukt, ik wil er niet nog een keer naast grijpen", zegt Mulder over een plek in de Europa League-groepsfase. "We willen heel graag de Europa League in. Wekelijks wedstrijden spelen op donderdag en zondag, dat is goed voor je ontwikkeling. Het lijkt me heerlijk, het is voor iedereen belangrijk om dat te halen."

De eerste stap richting de EL-groepsfase moet Feyenoord komende donderdag zetten in Oekraïne. Over die reis is door de onrustige situatie in een deel van het Oost-Europese land veel te doen geweest, maar volgens onder meer minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken is speelstad Kiev veilig. "Ik neem aan dat de mensen die erover gaan, en ook de club en de UEFA, geen risico willen nemen", zei Mulder afgelopen weekend, nog voordat minister Timmermans een bezoek bracht aan zijn club. "Als er ook maar enige twijfel zou zijn, weet ik zeker dat ze ons niet laten gaan. Dat zou mijn vriendin ook niet tof vinden. Zo simpel is het."

Feyenoord - sc Heerenveen: Beoordeel de spelers met een cijfer!

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties