Van Hanegem: 'Ik vind dat hij nog veel tekortkomt'

Van Hanegem: 'Ik vind dat hij nog veel tekortkomt'

Hoewel Feyenoord met vier punten uit twee wedstrijden een competitiestart meemaakt die stukken beter is dan vorig seizoen, is Willem van Hanegem van mening dat het elftal van trainer Fred Rutten niet sterk genoeg is om de prestatie van de afgelopen jaargang, toen de Rotterdammers onder leiding van Ronald Koeman de tweede plaats in de Eredivisie bereikten, te herhalen.

Driekwart van de verdediging is vertrokken na de transfers van Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daryl Janmaat en ook aanvalsleider Graziano Pellè is er niet meer. Aanvoerder Jordy Clasie wordt bovendien in verband gebracht met FC Porto en het mogelijk verlies van de middenvelder zou volgens de Kromme rampzalig zijn. “Als Clasie nou ook nog eens vertrekt, dan zijn ze vier internationals en een topscorer kwijt.”

“En er is nog niks voor terug dat Feyenoord op dezelfde hoogte kan brengen als vorig jaar”, vervolgt Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. Mitchell te Vrede neemt in de voorhoede voorlopig de plaats van Pellè in, maar de oud-international is niet van hem gecharmeerd. “Ik geloof dat Te Vrede zichzelf de eerste spits vindt. Dat mag hij vinden en dat hij ambitieus is, is niet erg. Maar ik vind dat hij nog veel tekortkomt. Hij is sterk, staat vaak op de goede plaats, maar heeft te veel tijd nodig om van de kansen die hij krijgt iets te maken.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties