'Die presidenten zeiden tegen hem: 'oprotten jij''

'Die presidenten zeiden tegen hem: 'oprotten jij''

Colin Kazim-Richards moet de aanval van Feyenoord van nieuwe impulsen voorzien. De club uit Rotterdam werd twee maanden geleden door Pierre van Hooijdonk getipt en na de aanvaller enkele malen bekeken te hebben, koos de directie voor een huurovereenkomst met Bursaspor. De club uit Rotterdam is alweer de tiende werkgever voor de pas 27-jarige Turks international.

Van Hooijdonk omschrijft de in Londen geboren Kazim-Richards als ‘een typische Engelse spits, razendsnel’. Volgens de oud-aanvaller heeft het grote aantal clubs op de conduitestaat van Kazim-Richards een plausibele reden. “Hij moest een paar keer verhuurd worden omdat hij geen salaris kreeg. Toen hij daarvoor aan de bel trok, dreigde er een rechtszaak te komen. En dan zeiden die presidenten bij zowel Galatasaray als Bursaspor 'oprotten jij'.”

Van Hooijdonk verzekerde bij Studio Voetbal dat Kazim-Richards als spits uitstekend uit de voeten kan, ook al speelde hij de afgelopen jaren meer op de flanken. Hij ziet in de Turks international 'een verbeterde versie van Jozy Altidore'. “Ooit hebben ze dat geprobeerd en dat pakte goed uit”, stelde de oud-speler van Fenerbahçe. “Maar bij het nationale elftal onder Guus Hiddink heeft hij ook een paar keer in de spits gespeeld en dat heeft hij goed gedaan.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties