Schaken: 'Buitenkans om Europa League te behalen'

Schaken: 'Buitenkans om Europa League te behalen'

Ruben Schaken vindt dat Feyenoord het aan zichzelf verplicht is om deze maand voor het eerst sinds 2008 de groepsfase van een Europees toernooi te halen.

"We voelen gezonde druk. Iedereen smacht naar een keer volwaardig Europees voetbal spelen", zegt de buitenspeler tegen NU.nl over het tweeluik tegen Zorja Loehansk in de voorronde.

De tegenstander lijkt van een minder niveau dan de Rotterdammers de laatste jaren troffen in het voortraject van de Europa League, al waren AA Gent, Sparta Praag en Koeban Krasnodar bepaald geen topteams.

"We zien dit als een laatste kans om toch nog een keer lekker in die poulefase te komen. Dit is echt een buitenkans vergeleken met die andere jaren. We gaan er alles aan doen."

Bouwen
Feyenoord zal donderdag bij de heenwedstrijd in Kiev beter voor de dag moeten komen dan vrijdag tegen sc Heerenveen (1-1). In het thuisduel werd slordig gespeeld en lieten de aanvallers veel kansen onbenut.

De nieuwe coach Fred Rutten eist van zijn team dat het niveau sneller omhoog gaat. "Ik begrijp de trainer wel", zegt Schaken. "Als topclub is er nooit genoeg tijd om een team op te bouwen, we verliezen nu al twee belangrijke punten."

"Het is wel begrijpelijk dat we nog niet op volle oorlogssterkte zijn, maar gelukkig wordt de competitie pas aan het einde beslist."

Kampioen als bankzitter
Mogelijk raakt Feyenoord ook nog Jordy Clasie kwijt aan FC Porto, al verlopen de onderhandelingen naar verluidt moeizaam. "Dat zou een heel grote aderlating zijn. We weten allemaal dat Jordy fantastische kwaliteiten heeft. Bovendien is hij mede door het WK een mannetje geworden, een echte leider."

Daartegenover staat wel de komst van Colin Kazim-Richards. Schaken riep eind juli op tot meer versterkingen, maar de aankoop van deze buitenspeler dreigt wel ten koste van zijn eigen speeltijd te gaan.

"Ik vertrouw op mezelf, ken mijn kwaliteiten en ben niet bang voor het feit dat er goede spelers komen. Ik wil ook een keer een prijs winnen en als een speler dan beter is, is dat prima. Dan maar kampioen als bankzitter."

Lees meer over
schaken
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties