Van Geel: 'Als Ziyech concurrentiestrijd niet aandurft...'

Van Geel: 'Als Ziyech concurrentiestrijd niet aandurft...'

Niet Feyenoord maar FC Twente wordt de nieuwe werkgever van Hakim Ziyech. De liefde voor zijn favoriete nummer tien-positie heeft voor de 21-jarige middenvelder van sc Heerenveen de doorslag gegeven bij de keuze tussen de club uit Enschede en de club uit Rotterdam. Feyenoord respecteert de beslissing van Ziyech, maar zet zijn vraagtekens bij zijn argumenten.

"Hij heeft op sportieve gronden gekozen voor FC Twente, terwijl onze aanbieding financieel beter was", reageert technisch directeur Martin van Geel in De Telegraaf. "Hakim heeft een gesprek gehad met trainer Fred Rutten en daarin hebben wij hem aangegeven dat er geen sprake kon zijn van een garantie op een basisplaats. De concurrentie is groot bij ons."

"Als je het dan niet aandurft om te komen om de concurrentiestrijd aan te gaan, is het misschien maar beter ook dat je het niet doet", beseft Van Geel. "Je moet het wél graag willen. We wensen hem veel succes bij Twente." FC Twente betaalt Heerenveen ongeveer vier miljoen euro, in termijnen. Ziyech ondergaat maandag een medische keuring en zal voor vier seizoenen tekenen.

Zaakwaarnemer Mustapha Nakhli wil Ziyech geleidelijk naar de absolute top begeleiden en erkent dat zijn cliënt zich liet leiden door het sportieve aspect. "De complimenten aan Van Geel, hij heeft er echt álles aan gedaan om Hakim binnen te halen. Maar in Rotterdam wilden ze hem vaker als linkshalf of als buitenspeler gebruiken. Daarmee heeft Hakim voor het sportieve aspect gekozen.’’

Lees meer over
Ziyech
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties