Feyenoord ontvangt 5,8 miljoen aan televisie-inkomsten

Feyenoord ontvangt 5,8 miljoen aan televisie-inkomsten

Ajax mag ook dit seizoen weer de meeste televisie-inkomsten op zijn bankrekening ontvangen. Die worden verdeeld op basis van een ranking met de eredivisieresultaten van de afgelopen tien seizoenen, zo schrijft De Telegraaf. De club uit Amsterdam, die de afgelopen vier seizoenen de landstitel won, toucheert in het seizoen 2014/15 een bedrag van 8,3 miljoen euro.

Uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland blijkt dat PSV wederom genoegen moet nemen met een tweede plaats, à 7,5 miljoen euro. FC Twente completeert opnieuw het podium, met televisie-inkomsten van bijna 6,7 miljoen euro. Feyenoord vinden we terug op een vierde plaats, met een bedrag van 5,8 miljoen euro.

Het gepromoveerde FC Dordrecht is hekkensluiter vanwege het ontbreken van resultaten op eredivisieniveau in de afgelopen tien seizoenen; 1,58 miljoen euro. Een flink bedrag voor een club met een begroting van vier miljoen euro. De andere nieuwkomers, Willem II en Excelsior, ontvangen respectievelijk 1,8 en 1,6 miljoen euro.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties