Eenvoudige overwinning beloften bij start competitie

Jong Feyenoord/Excelsior is maandagavond het seizoen 2014-2015 gestart met een 2-0 overwinning op Jong VVV/Helmond Sport. Op Varkenoord kwam de ploeg van coach Patrick Lodewijks geen moment in problemen. Daan Smith opende in de eerste helft de score uit een hoekschop, kort na rust tekende John Goossens voor het tweede doelpunt van de beloften.

Het enige dat Jong Feyenoord/Excelsior zich na een prima eerste helft op een zonnig Varkenoord kon verwijten, was dat het elftal niet een ruime voorsprong had genomen op Jong VVV/Helmond Sport. Waar de bezoekers tot aan het rustsignaal geen enkele keer het doel van keeper Warner Hahn onder vuur namen, creëerde de thuisploeg een handvol opgelegde kansen.

Dat al die kansen slechts één doelpunt tot resultaat hadden (Daan Smith kopte binnen uit een hoekschop), was te wijten aan een gebrek aan scherpte in de afronding. Via prima veldspel, waarbij veelvuldig via de flanken de diepte werd gezocht, kwam Jong Feyenoord/Excelsior meerdere keren in kansrijke positie, maar de ploeg had veel problemen om de bal uiteindelijk tussen de palen te krijgen.

Typerend was dat al binnen tien minuten twee grote kansen waren gemist. Joey Sleegers werkte de bal op aangeven van rechtsback Rick Karsdorp over het doel, Wessel Dammers kopte een rebound na een schot van John Goossens langs de verkeerde kant van de paal. Zowel Sleegers als Dammers kopte bovendien nog in de eerste helft uit een voorzet van Agbor Eyongakpa over het doel.

Waar Jong Feyenoord/Excelsior zodoende in de eerste helft weinig effectief was geweest, leverde de eerste mogelijkheid na rust direct een doelpunt op. Goossens werd kort na de aftrap de diepte in gestuurd en schoot in twee instanties binnen.

Gezien het geringe verzet van de bezoekers was daarmee de wedstrijd gespeeld, al was Jong Feyenoord/Excelsior in het vervolg van de tweede helft minder kansrijk dan in het eerste bedrijf. Een kwartier voor tijd was het zelfs aan een uitstekende redding van Hahn op een schot van spits Travis William Cooper te danken dat de bezoekers niet de aansluitingstreffer wisten te maken.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong VVV/Helmond Sport 2-0