'Bilal is een groot talent, maar hij komt net kijken'

'Bilal is een groot talent, maar hij komt net kijken'

Fred Rutten vindt niet dat er te veel moet worden verwacht van Bilal Basacikoglu. De trainer van Feyenoord denkt niet dat de aanvaller de club meteen naar een hoger niveau kan tillen.

Basacikoglu, die onlangs overkwam van sc Heerenveen, zal zondag in de wedstrijd tegen ADO Den Haag vrijwel zeker zijn debuut maken. "Bilal is een groot talent, maar hij komt net kijken in de Nederlandse competitie", zegt de oefenmeester in de aanloop naar het eerste competitieduel tegenover De Telegraaf.

"Als je je huiswerk goed doet, kun je als coach of club zien hoe een speler in elkaar steekt. Ik heb door mensen in mijn netwerk een goed beeld van hem gekregen voordat we hem contracteerden", vervolgt de keuzeheer van de Rotterdammers. "Het eerste wat mij opviel is dat hij bereid is veel arbeid te leveren."

"Als een speler dat niet kan opbrengen bij balverlies, is het moeilijk om in de top te spelen. Bij Besiktas stond een gelouterde speler als Demba Ba (een aanvaller, red.) woensdagavond vaak op het middenveld om zijn team te helpen. Bilal heeft die werklust ook", aldus Rutten, die weet wat het spelen in de Kuip betekent voor een speler. "Als trainer van de tegenpartij zag ik ook hoe sommige spelers in mijn ploeg vrees hadden om in De Kuip te spelen. Maar dat maakt deze club wel speciaal."

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Mulder, Van Beek, Mathijsen, Kongolo, Nelom, Clasie, Immers, Vilhena, Basacikoglu, Te Vrede, Boëtius

Lees meer over
Lex Immers Bilal Basacikoglu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties