Jansen: 'Ik was als klein jongetje al verkocht'

Jansen: 'Ik was als klein jongetje al verkocht'

Kevin Jansen kende twee jaar geleden een heel sterk seizoen bij ADO Den Haag en leek vorig jaar klaar voor de echte doorbraak in de Eredivisie. Half augustus ging het echter mis in de derde speelronde: Jansen scheurde een kruisband tegen NAC Breda en kon een kruis maken over de rest van het seizoen 2013/14. Nu is hij weer terug en wacht hem een comeback tegen Feyenoord, uitgerekend zijn favoriete club.

Jansen doorliep een deel van de jeugdopleiding van Feyenoord en zijn vader en broer zijn fanatieke supporters van de volksclub. Zij hebben ‘een slechte dag’ als Feyenoord verliest en laat ADO Den Haag nu net de ploeg zijn die het zondag tegen de Rotterdammers moet opnemen. De voorbije twee seizoenen won de club uit de Hofstad en Jansen is vastberaden dat kunstje nu weer te flikken met ADO.

Belangrijker is voor hem nu echter dat hij eindelijk weer aan voetballen toekomt. “Ik mis nog wedstrijdritme, zit dus nog niet op honderd procent”, benadrukt hij in het Algemeen Dagblad. “Maar ik kan fysiek alles weer, ik vertrouw de knie volledig.” Jansen hoopt een goede wedstrijd te spelen tegen zijn oude club. Hij had er vroeger concurrentie van Jordy Clasie, Georginio Wijnaldum, Karim El Ahmadi en Leroy Fer en verloor die strijd.

Toch is de droom om ooit voor Feyenoord uit te komen nog niet verdwenen. Als Jansen goed gaat en blijft presteren in Den Haag lonkt er op termijn wellicht een comeback in De Kuip. “Zeker, als ik ooit voor Feyenoord zou kunnen spelen, hoef ik niet lang na te denken. Ik was als klein jongetje al verkocht toen ik in De Kuip kwam. Maar goed, het is niet aan de orde. Ik richt me volledig op ADO”, geeft Jansen zaterdag duidelijk aan.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties