Nieuwe spits laat op zich wachten: 'Gaat om zorgvuldigheid'

Nieuwe spits laat op zich wachten: 'Gaat om zorgvuldigheid'

Feyenoord wist gisteravond niet de volgende ronde om een ticket in de groepsfase van de Champions League te halen. De club uit Rotterdam heeft nog altijd geen opvolger van Graziano Pelle aangetrokken, die deze zomer nar Southampton vertrok. Supporters van de Rotterdammers hopen dat de club zo snel mogelijk een spits gaat aantrekken, maar die kans is klein. 'Het gaat om zorgvuldigheid', zegt Eric Gudde, algemeen directeur van de Rotterdamse club, tegenover Telesport Vandaag.

'Het aantrekken van een spits is een kwestie van toeslaan op het goede moment', zegt hij. 'Je weet dat de prijzen begin augustus het hoogst zijn. Ik herinner eraan dat John Guidetti en Graziano Pelle ook laat gehaald werden. Ik snap het verzoek om snelheid, maar het gaat echt om zorgvuldigheid.'

De club is niet van plan om zo veel mogelijk geld op zak te houden op zoek naar mogelijke versterkingen. 'Dat slaat nergens op’, vervolgt Gudde. ‚We kunnen budgetten vrijmaken, alleen moet je het met een goed koopmanschap doen. Het is niet dat we iets gaat doen om iets te doen. Dat zou niks met beleid te maken hebben.'

Marcel van der Kraan, verslaggever van Telesport, is het eens met de algemeen directeur van Feyenoord. 'De beste deals komen meestal in de laatste week van de transferperiode. Feyenoord gokt daar op. Of het nou Guidetti is, waarvan je niet weet of hij volledig fit is. Als dat wel zo was, had Feyenoord hem al lang gehaald', zegt de journalist. 'De club kan zich ook richten op een speler van een ander kaliber, zoals Zapata van Napoli. De club zal zich op alle fronten oriënteren', besluit hij.

Lees meer over
Spits
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties