Persoonlijke fouten weerhouden Feyenoord van CL

Feyenoord is er woensdagavond niet in geslaagd om de play-offronde van de Champions League te behalen. Ook in het uitduel gaven de Rotterdammers cadeautjes weg: 3-1. In De Kuip werd al een 1-2 verlies geïncasseerd.

Trainer Fred Rutten gaf zijn mannen de opdracht mee om een vroeg doelpunt te maken. In de eerste minuten van het duel was het vooral Ruben Schaken die aan de rechterkant voor gevaar zorgde, maar meer dan één hoekschop en één gevaarlijke voorzet leverde dit niet op. De voetballer deed dat overigens als aanvaller, want Sven van Beek was nu de rechtsback aan Feyenoord-zijde.

Na een kwartier werd de eerste kans voor Feyenoord genoteerd. Een perfecte voorzet van Jordy Clasie werd goed op doel gekopt door Mitchell Te Vrede. De keeper redde echter en de grensrechter had bovendien al gevlagd voor buitenspel. Besiktas was niet tot nauwelijks gevaarlijk.

Het waren echter wel de Turken die op voorsprong kwamen. Net als in De Kuip lag een persoonlijke fout aan de basis van het openingsdoelpunt. Van Beek gaf de bal na een klein half uur simpel weg en zag even later Demba Ba scoren, de enige goal voor rust. Toen was het Champions League-avontuur eigenlijk al over voor Feyenoord. Het geloof was weg bij de spelers, die met de koppies naar beneden de kleedkamers opzochten voor de rust.

Een kwartier voor tijd zorgde Elvis Manu echter voor vernieuwde hoop. Hij maakte uit het niets de gelijkmaker. Eén doelpunt had Feyenoord nog nodig om er een verlenging uit te slepen, maar dat zat er helaas niet meer in voor de Stadionclub. De bal ging tien minuten voor tijd namelijk aan de andere kant erin en vijf minuten voor tijd breidde Ba de score nog uit: 3-1.

Opstelling: Mulder, Van Beek, Mathijsen, Kongolo, Nelom (58’ Vormer), Clasie (69’ Karsdorp), Immers, Vilhena, Schaken, Te Vrede (58’ Manu), Boëtius.