Gesprek over Klassieker met uitpubliek in september

Gesprek over Klassieker met uitpubliek in september

In september overleggen Rotterdam en Amsterdam over het wel of niet toelaten van uitsupporters bij de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. De vijfjarenregeling - die een vol uitvak verbiedt - loopt in 2015 af. Volgens het Rotterdams Dagblad gaan alle partijen nu om tafel om te praten over 'het nut en de noodzaak van het al of niet voortzetten van deze regeling'.

De verwachting is echter dat de regeling nieuw leven ingeblazen gaat worden. Amsterdam besliste na het vuurwerkincident tijdens de bekerfinale in De Kuip namelijk om de komende drie jaar geen uitfans uit zijn stad meer toe te laten. Aboutaleb verwachtte toen al dat Feyenoord-fans dan ook niet welkom zouden zijn in de hoofdstad.

Maar: 'De enige plek waar dit besloten kan worden is in een overleg met burgemeesters, clubs en KNVB. Ik houd er niet zo erg van als eenzijdig besluiten genomen worden, als je gezamenlijk een klus te klaren hebt', vertelt Aboutaleb. De deur zit dus nog niet helemaal dicht. De Klassiekers van dit eredivisieseizoen staan gepland op 21 september thuis en 25 januari uit.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties