Martins Indi: 'Verlangde naar terugkeer in Portugal'

Martins Indi: 'Verlangde naar terugkeer in Portugal'

Bruno Martins Indi wil zich zo snel mogelijk aanpassen aan het voetbal en leven in Portugal. Dat zei de aanwinst van FC Porto zondag na zijn officieuze debuut in het oefenduel met Everton (1-1).

Martins Indi is trots op zijn debuut voor de Portugese club, die hem voor ongeveer acht miljoen euro overnam van Feyenoord. "Ik ben heel blij dat ik hier ben. We hebben een goede ploeg, die altijd probeert het spel te maken. Nu is het zaak dat ik mij de filosofie van de coach (Julen Lopetequi, red.) eigen maak."

"Ik verlangde er eigenlijk wel naar om terug te keren naar Portugal", vervolgt de verdediger tegenover O Jogo. "Ik zie gelijkenissen tussen de speelstijl van Porto en die van het Nederlands elftal. De coach en ik hebben al een gesprek achter de rug, waarin hij me heeft verteld wat hij van me verwacht. Ik wil de ploeg helpen in de jacht op prijzen, in de competitie, beker en Champions League."

Dat hij is aangetrokken als de vervanger van Eliaquim Mangala, die de overstap naar Manchester City gaat maken, brengt volgens Martins Indi niet veel extra druk met zich mee. "Hij deed het goed, dat is duidelijk. Ik voel een grote verantwoordelijkheid", aldus BMI, die volgens het medium afsloot met een aantal zinnen in het Portugees. De ex-Feyenoorder heeft Portugese wortels.

Lees meer over
Martins Indi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties