Basacikoglu: 'Je hebt het al snel naar je zin bij Feyenoord'

Basacikoglu: 'Je hebt het al snel naar je zin bij Feyenoord'

Bilal Basacikoglu was zaterdagavond toeschouwer bij het oefenduel van zijn oude werkgever sc Heerenveen met het Spaanse Levante. De vleugelaanvaller rondde deze week zijn transfer naar Feyenoord af.

Donderdag werd de deal officieel bekend gemaakt. In Rotterdam betalen ze naar verluidt 3,5 miljoen euro voor de speler met een half jaar eredivisie-ervaring. ‘Mijn hele carrière gaat snel. Dus het past wel in het plaatje', vertelde hij vandaag voor de camera's van Fox Sports.

Bij zijn nieuwe club treft hij vele leeftijdsgenoten die hij kent van de nationale jeugdploegen. ‘Het was natuurlijk even wennen in Rotterdam bij Feyenoord. Ik ben goed opgevangen door de jongens daar, dus je hebt het al snel naar je zin. Ik ga daar snel een leuk huisje opzoeken.'

Op voorhand lijkt Basacikoglu dé nieuwe rechtsbuiten van Feyenoord. 'Ik ben gewoon een buitenspeler, dus daar word ik ingezet. Voor mij maakt het niet uit rechts of links', zei hij. Met Jean-Paul Boëtius beschikken ze in De Kuip nu over twee jonge, talentvolle en bovenal creatieve vleugelaanvallers.

De stap naar Feyenoord komt wel vroeg in zijn carrière. Trainer Gert-Jan Verbeek begrijpt de keuze echter wel. 'Hij heeft nog maar 22 wedstrijden gespeeld, maar heeft wel een dominante rol gehad in die wedstrijden bij sc Heerenveen. En je wordt niet vaak gevraagd door Feyenoord. Ik kan hem wel begrijpen.’

Lees meer over
Bilal Basacikoglu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties