Schaken kritisch: 'Niet goed geanticipeerd door directie'

Schaken kritisch: 'Niet goed geanticipeerd door directie'

Een jaar lang knokte Feyenoord om de voorronde van de Champions League te halen, maar de ploeg lijkt het miljoenenbal nu mis te lopen omdat de selectie allesbehalve rond is. De Rotterdammers verkochten met Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Daryl Janmaat en Graziano Pellè vier bepalende spelers, maar haalden daar amper iets voor terug. Dat zorgt voor frustratie bij Ruben Schaken, die door de personele problemen tegen Besiktas opgesteld stond als rechtsback. "Er had eerder op transfers geanticipeerd moeten worden."

Met de pest in zijn lijf stond Schaken na afloop van het duel met de Turken de pers te woord. Hij was doodziek van de nederlaag, want de Champions League is ineens weer mijlenver weg. En dat terwijl Feyenoord met Besiktas een ploeg trof, waarvan het echt niet had hoeven verliezen. Maar omdat Feyenoord kwaliteit mist door alle uitgaande transfers, verloor het met 1-2. Door dat resultaat wordt de return in Turkije een loodzware klus.

"Iedereen kent onze situatie", moppert Schaken in gesprek met de verzamelde media, waaronder FCUpdate.nl. "Veel spelers zijn vertrokken. Wij zijn ons Europese seizoen, waarvoor we een jaar geknokt hebben, nu gestart met een selectie die niet op volle oorlogssterkte is. Dat is enorm frustrerend en heel sneu. Er moet wat gebeuren en er komen waarschijnlijk ook wel wat spelers bij, maar misschien pas als we uitgeschakeld zijn."

Schaken snapt niet dat de leiding van de Rotterdamse club zo lang wacht met het halen van nieuwe spelers. "Er had eerder op het vertrek van bepaalde spelers geanticipeerd kunnen worden", vindt hij. "Het is jammer dat dat niet gebeurd is, met alle respect voor de jongens die er nu wel zijn. We moeten vertrouwen op de clubleiding en ze doen het ook goed, ze hebben de club gezond gemaakt. Het financiële plaatje ziet er goed uit. Maar wij, als spelers, kijken naar het sportieve plaatje. We willen het goed doen en hebben keihard gewerkt om de Champions League-voorronde te halen. Dat is het, zoals ik zei, heel jammer dat je hier staat met een selectie die niet op oorlogssterkte is."

Een gevolg van de transfers van deze zomer is dat Schaken tegen Besiktas rechts achterin stond. Hij stond daar tegen wil en dank. "Ik sta op de loonlijst en moet een professional zijn. Ik heb de trainer aangegeven dat ik rechtsbuiten ben, dat weet hij volgens mij ook. Maar iemand moest deze rol invullen en hij koos voor routine."

Lees meer over
schaken
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties