'Rutten in een kansloze situatie, dit is onmogelijk'

'Rutten in een kansloze situatie, dit is onmogelijk'

Feyenoord speelt woensdag in de voorronde van de Champions League al tegen Besiktas. Het is voor de Rotterdammers misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het jaar, maar trainer Fred Rutten kan niet beschikken over een fitte en volledige selectie. Feyenoord verkocht basiskrachten als Graziano Pellè, Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij, terwijl internationals als Jordy Clasie en Terence Kongolo nog maar net terug zijn van het WK.

Inspanningsfysioloog Raymond Verheijen heeft te doen met Rutten. “Hij zit natuurlijk in een heel lastige positie”, zegt Verheijen in gesprek met BNR. “Het is onmogelijk dat je in zo’n vroeg stadium zulke belangrijke wedstrijden moet spelen. Ik denk dat de voorbereiding drie, vier weken oud is en dan moet je eigenlijk al de belangrijkste wedstrijd van het jaar spelen.”

Verheijen spreekt van ‘een kansloze situatie’. Sommige spelers hebben maar een weekje vrij gekregen. “Hun vermoeidheid zijn ze nog steeds niet kwijtgeraakt en dan moeten ze alweer aan de bak in zo’n wedstrijd”, aldus Verheijen.

Lees meer over
Verheijen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties