Feyenoord roept op tot steun op 'positieve wijze'

Feyenoord roept op tot steun op 'positieve wijze'

Feyenoord speelt woensdagavond in de eigen Kuip tegen het Turkse Besiktas JK uit Istanboel. Feyenoord hoopt dat de dubbele confrontatie met deze club de opmaat is voor een schitterend Europees seizoen, waarin voor het eerst sinds 2008 de groepsfase van een Europees toernooi wordt bereikt.

Feyenoord en Besiktas JK worden gesteund door trouwe en fanatieke supporters. Ondanks de positieve steun hebben beide supportersgroepen bij de UEFA een negatieve staat van dienst opgebouwd. Feyenoord hoopt dat woensdag de thuiswedstrijd tegen Besiktas zonder enige wanklank verloopt. Op hoge boetes of sancties van de UEFA zit immers niemand te wachten.

Daarom doet Feyenoord een dringend beroep op alle supporters om geen fakkels, rookpotten of ander (knal)vuurwerk mee te nemen en/of af te steken. Het afsteken van vuurwerk is niet alleen verboden, het kan ook levensgevaarlijke situaties voor medesupporters opleveren. Ook niet toegestaan zijn: het tonen van spandoeken met anti-UEFA of -FIFA uitlatingen, het zingen van kwetsende of racistische spreekkoren en het gooien van voorwerpen richting het veld.

Feyenoord hanteert bij deze wedstrijd een strikt toegangsbeleid. Supporters van Besiktas JK met toegangskaarten voor sectoren en vakken die zijn bedoeld voor Feyenoord-supporters, worden bij de toegangspoorten geweigerd dan wel uit De Kuip verwijderd (met uitzondering van het Business segment).

Wij hopen woensdag op een kolkende Kuip en een prachtige wedstrijd. Toon je emoties met een Feyenoord-hart en steun de club op sportieve wijze zoals alleen het legioen dat kan!

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties