Vervat: 'In september ontwerp dat dichter bij De Kuip staat'

Vervat: 'In september ontwerp dat dichter bij De Kuip staat'

Architecten Rein Jansma en Arend Rutgers gaan het ontwerp van het huidige BAM-plan aanpakken. Het vernieuwde stadion heeft nu vanaf de buitenkant weinig weg van De Kuip en de opdracht is dan ook om dichter bij het huidige mooiste stadion van Nederland te blijven.

‘We willen in de buurt van De Kuip blijven. Stoer, puur, eenvoudig, net zoals wij Rotterdammers zijn. Die slag moet nog gemaakt worden. Dat hebben we ook aan BAM meegegeven’, vertelt projectdirecteur Hans Vervat aan RTV Rijnmond.

‘De opdracht is sowieso dat ze dichterbij het ontwerp van Red de Kuip komen dan hun eigen ontwerp’, gaat hij verder. ‘Red de Kuip had meer de aansluiting bij het oude stadion, in die richting moet het gezocht worden.’

De eerste impressies moeten snel gepresenteerd worden. ‘Dat moet geen kwestie van hele kwartalen zijn. Ik ga er dan ook vanuit dat we in september de eerste contouren zullen zien. Ik heb zelf al iets gezien en dat heeft me blij gemaakt. Maar iedereen moet er iets van vinden, ik ben er heel optimistisch over.’

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties