Lucratieve samenwerking Feyenoord in India

Lucratieve samenwerking Feyenoord in India

Halverwege september begint in India een nieuwe profcompetitie. Feyenoord levert ook een serieuze bijdrage aan het megaproject in de rol van adviseur.

Indian Super League staat los van de reguliere Indiase profcompetitie en is in het eerste seizoen nog beperkt tot drie maanden. De succesvolle Indian Premier League, sinds 2008 een van de lucratiefste crickettoernooien ter wereld, is een voorbeeld. Naar het model van de Amerikaanse Major League Soccer wordt getracht in India het voetbal meer op de kaart te zetten. Het past ook in de ambitie van de Indiase voetbalbond, die inmiddels het WK Onder-17 naar India heeft gehaald voor 2017.

Waar Delhi Dynamo profiteert van de voetbalkennis van de Eredivisionist, daar biedt de samenwerking Feyenoord een ingang op de immense markt. India heeft meer dan een miljard inwoners. Over bedragen wil de Rotterdamse club niet spreken, maar het is een manier om de naam van de club onder een breder publiek bekend te krijgen.

Die exposure kan een vliegwiel zijn voor meer. Natuurlijk verwelkomt Feyenoord de inkomsten, maar de club kijkt ook naar de perspectieven die de samenwerking op termijn biedt. Ook kan het zijn dat spelers die in De Kuip buiten de boot vallen een Indiaas avontuur aangaan, zoals dat ook geldt voor talenten uit de Feyenoord Academy.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties