Van Hanegem: 'Directie wil Feyenoord voor zichzelf houden'

Van Hanegem: 'Directie wil Feyenoord voor zichzelf houden'

Willem van Hanegem vindt het jammer dat zijn wens om op structurele wijze iets te betekenen voor Feyenoord halfslachtig is opgepakt. Na zijn zeventigste verjaardag bracht De Kromme diverse bezoeken aan De Kuip, maar hij voelde zich niet serieus genomen.

'Ik heb best vertrouwen in de trainers en de opleiders, daar gaat het niet om. Maar ik hou ervan om de lat steeds structureel weer wat hoger te leggen. Op dat vlak had ik op structurele basis willen helpen. Ik wil het best eens over een trainingskamp hebben, of over het aantrekken van Boulahrouz, of eens praten met Jordy Clasie. Zou je daar slechter van worden als club? Ik weet het niet', aldus een teleurgestelde Van Hanegem.

'Maar de directie, zo voel ik dat, houdt Feyenoord liever voor zichzelf. Dat vind ik jammer. Ik zit voortaan gewoon op de tribune, ook goed. Prima zelfs. Maar ik ben teleurgesteld, dat een duidelijk uitgesproken voornemen, tijdens mijn verjaardag in de Kuip toen er een tribune naar me genoemd is, zo halfslachtig is opgepakt. Het voelt gewoon heel slechts.'

'Ik wilde serieus meedoen in het verder ontwikkelen van de club, in het nadenken over het voetbal in het beter maken van spelers die de stap naar de top aan het maken zijn. Net die extra stap naar een klimaat waarin je weer elk jaar kampioen wil worden, waarin Feyenoord baas over zichzelf is. Om dat te bereiken moet je alle voetbalknowhow aan je binden, voor lange tijd. Ik vind dat ik op dat gebied een rol kon spelen, de directie blijkbaar niet.'

Lees meer over
Khalid Boulahrouz Van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties