Van Hanegem zag WK: 'Die tweede plek kon dus echt niet'

Van Hanegem zag WK: 'Die tweede plek kon dus echt niet'

De eredivisie wordt wel eens belachelijk gemaakt. Een Mickey Mouse-competitie wordt er dan gezegd. Op het WK in Brazilië heeft Oranje, dat voornamelijk aantrad met speler uit de vaderlandse competitie, afgerekend met die neerbuigende houding.

Er heerst echter ook verbazing. Want wie de jonge Feyenoorders zag dartelen tegen Brazilië (3-0) en daar even Pellè bij dacht, snapte opeens niet meer dat de Rotterdammers geen kampioen zijn geworden. Willem van Hanegem begreep dat in het voorjaar al niet. 'Maar nu zal iedereen beamen dat het gewoon niet kón, die tweede plek met 34 verliespunten', vertelt hij in het Algemeen Dagblad.

Met name Stefan de Vrij heeft De Kromme verrast. 'Zo'n De Vrij. Dat was in de competitie soms een angsthaas in het veld. Je zag hem aan de bal denken 'wat zal ik doen? Naar achteren of naar voren?' Maar nu zag je op het WK opeens wel iemand met vertrouwen. Dan zie je pas hoe goed iemand echt is.'

Lees meer over
Van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties