Oranje speelde fris met Clasie: 'Voelde me lekker in het veld'

Oranje speelde fris met Clasie: 'Voelde me lekker in het veld'

Jordy Clasie mocht op de valreep nog als basisspeler starten op het WK. Bondscoach Louis van Gaal zocht naar een vervanger voor de geblesseerde Nigel de Jong en hij kwam uit bij Clasie, die uitstekend inviel tegen Argentinië.

'Ik heb mijn minuten nog gemaakt. Heb vandaag nog bijna een hele wedstrijd gespeeld. Daar ben ik heel blij mee', zei Clasie die in de 89ste minuut uitviel tegenover de NOS. 'Het was geen blessure, ik had kramp', stelt hij de supporters in Rotterdam gerust.

Clasie was verbaasd dat hij mocht starten. 'Ik hoorde het gisteravond. Dat had ik eigenlijk niet meer verwacht. Van Gaal had een aantal keuzes om De Jong te vervangen. Maar de bondscoach heeft voor mij gekozen, daar was ik uitermate blij mee.'

En dat deed hij niet onverdienstelijk. De middenvelder dacht constant vooruit en dat was af te zien aan het spel van Oranje. 'Ik wil niet zeggen dat ik een topwedstrijd heb gespeeld, maar ik voelde me goed in het veld en ben trots dat ik deze wedstrijd heb mogen spelen.'

Lees meer over
Clasie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties