Weinig minuten voor Clasie: 'Dat was moeilijk en vervelend'

Weinig minuten voor Clasie: 'Dat was moeilijk en vervelend'

Bondscoach Louis van Gaal heeft, op keeper Michel Vorm na, alle spelers van zijn selectie speelminuten gegeven op het WK. Jordy Clasie was de laatste veldspeler die aan minuten kwam: de middenvelder mocht in de halve finale tegen Argentinië invallen voor Nigel de Jong. Clasie kende een prima invalbeurt, maar omdat Oranje is uitgeschakeld koopt de middenvelder daar niets voor.

“Er overheerst maar één ding en dat is de teleurstelling”, zegt de Feyenoorder in gesprek met Metro. Volgens Clasie zijn dit de bijzondere momenten die een voetballer moet benutten, omdat een selectie voor een volgend eindtoernooi geen zekerheid is.

Clasie leek voorafgaand aan het toernooi nog even een kanshebber op een basisplaats, maar pas tegen Argentinië mocht hij invallen. “Op een gegeven moment was ik de enige speler die nog geen minuten had gemaakt. Dat was moeilijk en vervelend, maar ik heb nooit mijn kop laten hangen. De teleurstelling van die nederlaag is veel groter dan de teleurstelling vanwege het weinige aantal minuten dat ik in actie ben gekomen.”

Lees meer over
Clasie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties