Rutten heeft verlanglijst: 'Trainer heeft nooit genoeg opties'

Rutten heeft verlanglijst: 'Trainer heeft nooit genoeg opties'

Fred Rutten kent een ingewikkelde voorbereiding op de derde voorronde van de Champions League. De internationals stromen pas één week voor het belangrijke tweeluik in, als ze überhaupt al terugkeren in De Kuip. Bruno Martins Indi vertrekt namelijk naar FC Porto en ook voor Stefan de Vrij en Daryl Janmaat is er belangstelling.

Maar de trainer van Feyenoord maak je niet gek. „Ik ga me er het hoofd niet op hol door laten brengen. Situaties als deze heb ik al meerdere keren meegemaakt. Ik kan me voorstellen dat je er als trainer opgefokt door raakt, als het voor het eerst gebeurt. Maar dat station ben ik gepasseerd”, aldus Rutten in De Telegraaf.

Het vertrek van Martins Indi kan opgevangen worden door Terence Kongolo. „Maar we blijven wel brainstormen over hoe we de verschillende posities kunnen invullen. Een trainer heeft nooit voldoende opties”, vindt Rutten, die onder meer Patrick van Aanholt op zijn verlanglijstje heeft staan.

Ronald Koeman introduceerde vorig seizoen het 5-3-2 bij Feyenoord en ook voor Rutten is dat systeem een reële optie. „Ongetwijfeld zal ik in de voorbereiding ook een aantal keren in de elf tegen elf zo gaan spelen. De spelers hebben zich er prettig bij gevoeld in de laatste periode van het seizoen. Dus het is zeker een optie.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties