Oud-Feyenoorder Vlaar: 'Heb nooit beter gespeeld'

Oud-Feyenoorder Vlaar: 'Heb nooit beter gespeeld'

Hij was met afstand de beste man van het veld, maar na afloop van Nederland-Argentinië stonden de tranen in de ogen van Ron Vlaar. Het feit dat hij de beste wedstrijd uit zijn carrière gespeeld had, was hij in één klap vergeten omdat Oranje na strafschoppen verloor en Vlaar zelf de eerste penalty miste.

"Wat ik nu voel? Teleurstelling. Ongelooflijk. Zo jammer dit", stamelde de verdediger van Aston Villa na de wedstrijd tegen FCUpdate.nl. Vlaar was in São Paulo machtig en won alle duels. Rio Ferdinand noemde het optreden van Vlaar op Twitter 'de beste prestatie van een centrumverdediger dit WK'. "Ik speelde de wedstrijd van mijn leven, ja. Heb nooit beter gespeeld, denk ik. Maar uiteindelijk gaat het maar om één ding: winnen. Dat is niet gelukt. Onze droom is uiteen gespat."

Vlaar opende het bal voor Oranje in de strafschoppenserie, zijn inzet werd gestopt door Sergio Romero. "De trainer kwam vragen of ik de eerste wilde nemen", legt hij uit. "Getwijfeld heb ik niet, nee. Ook omdat ik goed in de wedstrijd zat. Tegen Costa Rica stond ik ook al op de lijst, maar hoefde ik niet te nemen omdat Klaas-Jan als invaller in de ploeg gekomen was. Wanneer ik voor het laatste een penalty genomen had? Pfoe. Lang geleden."

Dat strafschoppen de beslissing moesten brengen, kwam omdat Nederland en Argentinië allebei amper echte doelkansen wisten te creëren. "Het was een beetje een schaakwedstrijd. Zij kregen een paar kansjes, wij ook niet veel. Het was een lastige wedstrijd, jammer dat die ene kans vlak voor tijd van Arjen er niet in ging. Ik denk dat wij het betere voetbal hebben laten zien, ontzettend jammer om dan zo te worden uitgeschakeld."

Lees meer over
Vlaar
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties